Vije-sti

Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit na Dozvoljenom četvrtku u Vintage Industrial Baru

Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit na Dozvoljenom četvrtku u Vintage Industrial Baru

18. veljače Dozvoljeni četvrtak u Vintage Industrial Baru ulazi u novu godinu i dalje programski avangardan i spreman za izazove regionalne scene, te dovodi Anu Ćurčin, Foniju i Umreti fit. Srpska kantautorica Ana Čurćin omiljena domaćoj klupskoj publici ekskluzivno će predstavit novi album „Sketches of Belonging“ i po prvi put pred zagrebačkom publikom nastupiti s bendom, makedonski bend Fonija pobrinut će se za razinu plesnog adrenalina, dok će mađarski Umreti fitsvakako predstavljati zanimljivo koncertno iskustvo koje se rijetko može čuti u domaćim nam koncertnim prilikama. 18. veljače je Dozvoljeni četvrtak koji se ne propušta!

Ana Ćurčin – jedna od najboljih predstavnica americane na Balkanu. Mlada beogradska kantautorica plovi žanrovima indie rocka, američkog folka kao i drugim utjecajima kojima kreira svoj specifični autorski izričaj. Aktivno nastupa od prosinca 2012. godine, a nakon uspješnih koncerata u Srbiji i regiji, te velikog solo nastupa u beogradskom Domu omladine u studenom 2013. krenula je na europsku turneju po Austriji, Švicarskoj, Italiji i Rusiji zajedno s Dušanom Strajnićem iz grupe Stray Dogg. 2014. godine nastupila je na prestižnom bečkom Waves Festivalu, a odmah potom i kao gošća hrvatskoj kantautorici Lovely Quinces u zagrebačkoj Tvornici. Na Dozvoljenom četvtku predstavit će album "Sketches of belonging".

Fonija je makedonski punk rock trio – radišni, žestoki i ubitačno melodični bend koji je u posljednjih osam godina iznjedrio čak pet albuma i okupio hvalevrijednu bazu obožavatelja u Makedoniji. Njihova ‘brza melankolija’ ujedno je i njihov zaštitni znak. Uvijek spremni i uigrani za nastup, Fonija je bend koji osvaja uživo, stoga ne treba ni sumnjati da će u zimskom ozračju dobro ugrijati publiku u Vintage Industrial Baru.

Umreti fit – najbolje bi bilo ovaj bend nazvati dobrom vijesti iz Mađarske. Naime, Umreti fit dolaze s juga susjedne nam zemlje iz Szegeda, a najzanimljivije je da skladaju na srpskom jeziku, uz nekoliko gramatičkih pogreški koje im svakako treba oprostiti. Svoj post punk nazivaju ‘YU wave’, a svi iz benda su članovi kultnih segedinskih bendova, ali u Umreti fit nitko od njih ne svira ‘svoj’ instrument. Kako sami za sebe kažu; najverojatnije će se raspasti i postati jako dosadni kad u potpunosti ovladaju svojim instrumentima ili kad pjevač nauči pjevati. Dakle ovaj Dozvoljeni četvrtak vam nudi jednistvenu priliku u kojoj se možete uvjeriti kako mađarski glazbenici doživljavaju i izvode glazbu (bivše) susjedne zemlje koja ih je inspirirala. Zaboravimo da su to Mađari koji pjevaju na srpskom. Umreti fit uživo drma guzice.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.
Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 20 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

Prijavite se na Facebook Event

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni