Vije-sti

Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog od danas dostupan i na vinilu

Album Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog od danas dostupan i na vinilu

Nedugo nakon objave studijskog albuma Taftalidze Shuffle na CD-u, novo izdanje gitarističkog virtuza Vlatka Stefanovskog osvanulo je i na vinilu. Album koji je na tjednoj top listi najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj zauzeo prvo mjesto i time opravdao status jednog od najiščekivanijih u 2020. godini, obožavatelji će moći poslušati na 180-gramskom vinilu uz koji dolazi i download kartica s mp3 verzijama svih pjesama.

Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu. Pjesme su stoga iznimno intimne i osobne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova glazba. Autorstvo glazbe, teksta i aranžmana kao i produkciju svih 9 brojeva potpisuje upravo Vlatko. 

Posebnu vrijednost albumu pridaje mlada ritam sekcija koja se ovom prilikom pridružila Vlatku, a čine je njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. Na albumu su sudjelovali brojni gostujući glazbenici koji su dali nemjerljiv doprinos Vlatkovoj glazbi. Sjajna Andrijana Janevska pjevala je prateće vokale, Theodosii Spassov odsvirao je dionice trube inspirirane Milesom Davisom, a Tihomir Pop Asanović svirao je Hammond orgulje. Matija Dedić na jednoj je pjesmi odsvirao klavir, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Poznati glumac Nikola Ristanovski imao je recital u pjesmi Dijaspora.

Vinilno izdanje Vlatka Stefanovskog Taftalidze Shuffle možete kupiti po cijeni od 139 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, webshopu Croatia Recordsa te na svim digitalnim platformama.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni