Vije-sti

ABOP u Attacku

ABOP u Attacku

ABOP ne treba posebno predstavljanje – dobro znani live elektonski bend, kritički priznan i nagrađivan, koji miješa acid house, techno i druge elektronske žanrove. 

Ivan Levačič i Ivan Vodopijec dijele jedan set bubnjeva, a na basu ih prati Erol Zejnilović i na sintisajer Ivan Bozanić. Rijetko koji bend doživi instant uspijeh kao ABOP – njiov prvi istoimeni EP iz 2016. je u rekordnom vremenu rasprodan. Nakon toga nižu uspješne evente svirajući u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Češkoj itd. dok su svoje fanove zabavljali i na festivalima poput Terranea, Dimensionsa i EXIT-a. 

Bend je primio 2017. godine nagradu Ambasador koja se dodjeljuje za dostignuća u hrvatskoj elektronskoj glazbi. Prvi spot objavljuju 2018. godine za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković, a video je čak bio prikazivan i na Berlin Music Video Awardsu 2019. Iste godine ABOP objavljuje svoj prvi LP pod nazivom Delta u najplodonosnijoj indie izdavačkoj kući PDV, a na albumu je radio i poznati DJ Petar Dundov. I ovaj album je nanizao mnog priznanja struke (tri Ambasador nagrade – najbolji album, najbolji bend elektronske glazbe i najbolji vizualni identitet) te tri nominacije od hrvatskih glazbenih kritičara Rock&Off. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni