Vije-sti

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 28.3.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 28.3.2020.

Budući da smo onemogućeni prisustvovati kulturnim događajima u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta, na Sound Report portalu svakodnevno ćemo vam predložiti jednu snimku koncerta, album i knjigu, kao prijedlog uživanja u glazbenoj umjetnosti, kako bismo zajedno lakše podnijeli ova, za glazbenu industriju, teška vremena.

KONCERT: Sara Renar - Rooftop Session 
Live session snimljen je 19.3.2020 za vrijeme COVID-19 epidemije u Zagrebu. Svirali smo na radni dan u dijelu grada koji bi u normalnim okolnostima bio prebučan za kvalitetno snimanje. Iskoristili smo toplo i sunčano vrijeme te u jednom danu snimili, miksali i montirali tri nove pjesme. Nadam se da vam se dopadnu. Čuvajte jedni druge, treba nam puno ljubavi ovih dana...

 

ALBUM: Pearl Jam - "Gigaton"
Za glazbene ikone iz Seattlea ovo je prvi studijski album s novim materijalom nakon 2013. godine i Grammyem nagrađenog izdanja „Lightning Bolt“. Uz objavu novog albuma, skupina će ove godine obilježiti i 30 godina od svog prvog nastupa kao Pearl Jam – od tada je njihovu karijeru obilježilo 11 studijskih albuma, stotine koncerata diljem svijeta, više od 85 milijuna prodanih primjeraka albuma diljem svijeta, te ulazak u Rock and Roll Kuću slavnih, 2017., a svakako se može istaknuti i kako su u tom periodu postali jedno od najznačajnijih i najutjecajnijih glazbenih imena današnjice.

 

 

KNJIGA: A Broken Hallelujah - Rock and Roll, Redemption, and the Life of Leonard Cohen
Zašto je Leonard Cohen uživao poštovanje i divljenje publike kao niti jedan drugi njegov suvremenik? Zašto su njegove pjesme desetljećima nakon objave još uvijek dio top ljestvica, glazbena podloga raznih filmova i odabir natjecatelja talent showova? O velikanu piše Liel Leibovitz.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni