Specijal

Top 5 nezaustavljivih predvodnika regionalne pop scene

Top 5 nezaustavljivih predvodnika regionalne pop scene

Toliko različiti, a jednaki u samo jednom - da su najbolji. Ovi su momci trenutno najveći igrači moderne regionalne pop scene, no ne samo zbog pomodnosti njihovih hitova, već i zbog izuzetne kvalitete umjetničkog stvaralaštva koju im nitko ne može osporiti.

5. Matija Cvek

Svoj je glazbeni put gradio polako i sigurno. Nekoliko se godina provlačio kroz razne televizijske emisije kao pozadinski glazbenik sve dok ga singl „Visine“ nije vinuo na sam vrh. Od tada se njegova uzlazna putanja nije prekinula, a sve je ugodno iznenadila suradnja s TBF-om koji također ne skrivaju oduševljenje njegovim talentom. S izuzetnim vokalnim sposobnostima i prepoznatljivom bojom glasa, ovaj dečko ima puno, puno toga za ponuditi.

 

4. J.R. August

Njemu je najljepše provoditi dane u Zagorju u ribičiji, a upravo mu je to velika inspiracija za fantastična djela kojima već nekoliko godina oduševljava. Sada je njegov veliki talent prepoznala i Croatia Records za koju je potpisao ekskluzivni ugovor, što znači da s ovim momkom više nema šale. Njegovi nastupi sa zborom vrlo su specifični, zbog čega publika do posljednjeg mjesta ispuni bilo koji prostor u kojem se odvija ovaj specifičan program. Njegov su talent prepoznali čak i momci iz Coldplaya, a on je neiscrpan izvor kreativnih ideja, već u pripremi ima one za roman, predstavu i film.

 

3. Coby

Nema te pičke kojoj Coby nije napravio trrrraaaku. I premda je naznaka njegova rada na početku svake pjesme postala poprilično iritantna, ovaj momak rade itekako dobre trake koje redovito postaju hitovi i bilježe milijunske preglede na YouTubeu te zauzimaju vodeća mjesta najslušanijih na streaming servisima u svim državama regiona. No, no na sebi ne štedi, tako da je njegov poprilično bazičan, predvidljiv i ciljani ljetni hit „Leto je“ postao hit ljeta 2019. 

 

2. Božo Vrećo

Anđeoskom glasu Bože Vreće gotovo je nemoguće odoljeti. Impresivne vokalne sposobnosti uz jedinstven spoj tradicije i moderne umjetnosti te nezamjenjivu karizmu i karakter ovog je aktera regionalne glazbene scene doveo do samog vrha. Ustrajnost u vlastitom umjetničkom izričaju uvijek oduševljava, on je nepresušan izvor kreativnosti i emocije na razini kojoj se nitko do sada nije uspio niti približiti. Dušu publici daje na dlanu, no još uvijek ostavljajući dovoljnu dozu tajanstvenosti kako se znatiželja brojnih fanova ne bi niti u jednom trenutku umanjila. Uskoro priprema i veliki solistički koncert 22. listopada u Lisinskom za koji je ostalo još jako malo slobodnih mjesta.

 

1. Marko Louis  

Marko Louis izuzetna je pojava regionalne glazbene scene, neprocjenjiv dragulj kojem je svaka riječ pohvale premala za ono što svojim ogromnim talentom i znanjem stvara. Specifična glazbena vizija koja balkanskom prizvuku daje urbani pop štih, potpuno prirodno, iskreno i bez imalo pretencioznosti. Osim samostalnog stvaralaštva, on je vrhunski producent, multiinstrumentalist i skladatelj koji je mnoge regionalne glazbenike doveo na jednu potpuno novu, višu razinu, krijući se negdje u pozadini opisa pjesme. Sve što dotakne pretvara u čisto zlato, a njegovi su nastupi uživo jedan poseban doživljaj sinergije publike i umjetnika kakvu je na ovim prostorima gotovo nemoguće vidjeti, uz neizmjerno visoku glazbenu kvalitetu. Za svoj doprinos još uvijek ne uživa razmjernu popularnost u širim krugovima publike, što će se, nadamo se, u skoroj budućnosti itekako promijeniti.