Specijal

Što se krije iza pozornice Brucošijade FER-a i što o svemu misli dekan?

Što se krije iza pozornice Brucošijade FER-a i što o svemu misli dekan?

Brucošijada FER-a će se i ove godine održati unutar prostora Fakulteta. Headlineri kao Vojko V, Brkovi, Sajsi MC, Svemirko i Porto Morto garancija su najluđeg provoda za sve brucoše, studente i sve one koji se tako osjećaju, a mi smo željeli saznati što se događa iza pozornice, stoga smo kontaktirali marljive organizatore iz KSET-a, ali i dekana FER-a, izv.prof.dr.sc. Gordana Gledeca.

Jako smo ponosni na ovogodišnju postavu, posebno zato što smo uspjeli prikupiti neka provjerena i široko poznata imena, ali i u isto vrijeme mlade i perspektivne izvođače kojima je ovakav tip eventa od iznimne važnosti. Izvođače smo birali prateći popularne glazbene trendove zagrebačke studentske publike, ali i trendove u alternativnoj glazbi regije općenito. - izjavio je Matej Balun, šef KSET-a.

Osim do sada najavljenih imena, Brucošijada FER-a najavljuje još mnogobrojna glazbena iznenađenja koja potvrđuju kako se radi o dosad najjačem izdanju. Na ovom velikom i ozbiljnom projektu radi mnoštvo volontera koji svoj posao svakodnevno odrađuju na visokoj razini kvalitete kako bi sam događaj prošao što bolje, ugodnije i sigurnije za posjetitelje.

S obzirom da su svi volonteri KSET-a studenti, ponekad je veliki izazov pobrinuti se za sve aspekte organizacije događaja veličine Brucošijade FER-a. Ono što nas spašava te ujedno i omogućava ovako kvalitetnu izvedbu svake godine je veoma efikasna podjela poslova na timove, gdje su pripadnici timova odgovorni za upravo onu djelatnost koju vole i u kojoj su najbolji – komentirao je Balun, na što se nadovezao Anton Premec, voditelj programa KSET-a: Organizacija Brucošijade oduzima pomalo vremena tijekom cijele godine zapravo. Od ponedjeljka nakon pa sve do početka sljedeće, cijele se godine radi po malo. Vremenski se sve stigne ako se počne na vrijeme, a i rad u timu donosi veliko olakšanje u organizaciji svih osobnih aktivnosti.

foto: Brucošijada FER-a, credit: Andrea Radmanić/Fotosekcija KSET-a

Radi se o jedinstvenom događaju koji se odvija na prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, što mu daje posebnu čar, ali predstavlja određene izazove za organizatore.

Uprava FER-a omogućila nam je ponovno održavanje događajima na prostorima fakulteta još 2010. godine, a svake godine nakon se održava redovita komunikacija kako bi se ustanovili svi tehnički uvjeti za uspješno provođenje događaja. – izjavio je Balun, što je potvrdio i Premec: S upravom FER-a smo u vrlo dobrim odnosima, od njih smo do sada uvijek dobivali pozitivne odgovore, a vjerujemo da će odnosi u budućnosti samo ojačati.

Upravo smo zbog toga kontaktirali dekana FER-a, izv.prof.dr.sc. Gordana Gledeca, koji je istaknuo posebnu važnost ovakvog događaja u promociji Fakulteta: FER se mladima predstavlja na različite načine i Brucošijada je samo jedan od njih. Činjenica da je baš FER-ova Brucošijada jedna od najposjećenijih brucošijada dodatno opovrgava stereotipe FER‑ovaca koji se ne znaju družiti i zabavljati. Ona je dobra prilika da se brucošice i brucoši upoznaju i druže sa starijim kolegicama i kolegama i da vide FER u izdanju koje se viđa samo jednom godišnje.

Također je istaknuo napor koji organizatori i djelatnici ulažu u čitav projekt: Brucošijada FER-a je, koliko znamo, jedini događaj ovog tipa koji se održava unutar prostora fakulteta. Studenti će u petak slušati predavanja u dvoranama u kojima će u subotu gledati filmove, dok će na hodnicima biti koncerti i u ponedjeljak će sve opet biti spremno za nastavu i redovan rad. Članovi KSET-a ulažu puno napora, a značajan posao imaju i naši djelatnici Službe održavanja koji trebaju skloniti namještaj i zaštititi prostor te omogućiti potrebnu infrastrukturu za održavanje Brucošijade.

Suradnja FER-a i KSET-a profilirala se tijekom godina u jednu od najuspješnijih priča o studentskim udrugama, na što je posebno ponosan: Sve aktivnosti koje provode studentske udruge su korisne i važne za kvalitetan i raznolik život naših studenata. KSET je postavio temelje odličnih inicijativa kao što su Brucošijada ili Job Fair koji zadnje četiri godine organiziramo zajednički. Uz to, aktivni su provođenju dodatnih edukativnih i zabavnih programa što je korisno za sve naše studente.

foto: Brkovi - Brucošijada FER-a, credit: Josipa Vargolov/Fotosekcija KSET-a

A ono na što su organizatori ove godine ponosni je nastup grupe Brkovi: Nekako najjednostavnija i najlakša suradnja je s Brkovima. Mi znamo njih, oni znaju nas, ovo će im biti treći put na Brucošijadi te ekipa jednostavno voli taj naš mali fakultetski festival – izjavio je Balun, dodavši kako su mu Repetitor velika, dosad neostvarena želja u postavi Brucošijade FER-a.

Kao skriveni dragulj oba su člana organizacijskog odbora navela Votafak stage, dok su na pitanje o budućnosti odgovorili: Vizija Brucošijade FER-a za budućnost je da i dalje bude i ostane najveći, najglasniji i glazbeno najkvalitetniji studentski festival u Zagrebu. – u čemu ih je u potpunosti podržao i dekan FER-a: Vizija Brucošijade FER-a pripada studentima koji je organiziraju i vjerujem da će oni najbolje moći prepoznati trebaju li mijenjati program i, ako trebaju, kako će to napraviti da bude zanimljivo i zabavno posjetiteljima.

Regularne ulaznice po cijeni od 70 kn mogu se nabaviti u Dirty Old Empireu, glazbenoj knjižari Rockmark i u KSET-u. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od uz predočenje e-indexa. Ako ih ostane, cijena ulaznice na dan iznosit će 90 kn.

Za sve dodatne informacije prati web i Facebook page Brucošijade FER-a.

Vidimo se 9. 11. na Brucošijadi FER-a!