Specijal

Retrospektiva 2018.: pjesma godine

Retrospektiva 2018.: pjesma godine

Koju vam pjesma još uvijek ne izlazi iz glave? Koja je pjesma ove godine pomela svaki oblik konkurencije na domaćem terenu? Odabrali smo pet najboljih.

5. The Strange - “Last Summer Song”

Četrnaest godina nakon što su objavili debi album “Nights Of Forgotten Films”, koji je u međuvremenu dosegnuo kultni status, The Strange su novi studijski album najavili pjesmom “Last Summer Song”. Pecizno predstavlja ono što očekujemo od The Strangea – lijepo, melodično, s bogatim razgranatim duhačima, atmosferično i sa željom da nakon jednog slušanja stišćeš gumb ''repeat''.

 

4. Letu štuke feat. Dubioza kolektiv - “Zemlja gori”

Robotima je pristup na Balkan zabranjen i još će dugo ostati tako. Pesimistično tvrdi zanimljiva kombinacija glazbenika, dugogodišnjih suradnika koji su uz melodiozni i plesni hit singl javnost još jednom jasno i glasno upozorili na neka važna društvena pitanja.


 

3. The Siids - “Lovers”

Riječki electro-rock dvojac The Siids započeo je 2018. godinu radno, donoseći nam fantastičan novi singl „Lovers“. Elektro-pop kombinacija s zavodljivom bojom vokala osvaja već pri prvom slušanju.

 

2. Jonathan - “I Never Meant To Be There”

Impresivna balada, remek djelo albuma “To Hold” riječkog Jonathana koji se trenutno užurbano priprema za američku turneju.


 

1. Vojko V - “Ne može”

Ne može.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni