Specijal

Priče iza nekih od najpoznatijih ljubavnih pjesama

Priče iza nekih od najpoznatijih ljubavnih pjesama

Danas obilježavamo Dan zaljubljenih, a bili (sretno) zaljubljeni ili ne, sigurno imate neku omiljenu ljubavnu pjesmu. U nastavku članka donosimo vam zanimljive priče iza nekih od najljepših i najpoznatijih ljubavnih pjesama svih vremena.

1. Dolly Parton – I Will Always Love You

Možda će vas iznenaditi, ali hit Dolly Parton“I Will Always Love You” ne tematizira romantičan odnos nego prekid poslovnog odnosa između Dolly I njezinog mentora, producenta I partnera u duetima Portera Wagonera. Wagoner je otkrio Dolly 1967. godine I ponudi joj stalnu ulogu u svojem TV showu “The Porter Wagoner Show” te su zajedno osvajali vrhove top ljestvica. No, Dolly je oduvijek sanjala o uspješnoj samostalnoj karijeri. Wagoner nije htio prekinuti suradnju, a Dolly mu je svoju konačnu odluku priopćila u pjesmi...

 

2. Cat Stevens - “Wild World”

Oko pjesme “Wild World” Cata Stevensa nizale su se brojne spekulacije. Mnogi su pretpostavili da je pjesma posvećena Stevensovoj tadašnjoj djevojci Patti D'Arbanville, no prema Stevensu pjesma se zapravo radi o njemu samome.

 

3. Bonnie Tyler - “Total Eclipse of the Heart

Slavni tekstopisac Jim Steinman poznat je po svojim legendarnim kolaboracijama s pokojnim Meat Loafom, ali pjesma po kojoj možda najviše ostaje zapamćen je “Total Eclipse of the Heart” koju je otpjevala Bonnie Tyler. Spot koji je smješten u gotičko okruženje odaje originalnu zamisao iza pjesme, naime, Steinman je izvorno pjesmu nazvao “Vampires in Love”, a kasnije ju je I preradio za potrebe mjuzikla “Dance of the Vampires”.

 

4. Aerosmith - “I Don't Want to Miss a Thing”

Diane Warren, autorica pjesme “I Don't Want to Miss a Thing” svojoj karijeri osvojila je čak jedanaest nagrada Oscar uključujući i za spomenutu baladu u izvedbi Aerosmitha. Zanimljivost je da je ovu legendarnu pjesmu inspirirala stvarna ljubavna priča između dvoje poznatih glumaca Barbare Streisand i Jamesa Brolina. Warren je gledala intervju slavnog para u emisiji “20/20” Barbare Walters kojoj je Streisand izjavila: “And we're just about to fall asleep, I thought, and he says, 'I don't want to fal asleep.' And so I say 'Why not?' and he says, “Cause then I'll miss you.”

 

5. The Beatles - “Eight Days a Week”

Za ovaj poznati hit legendarnih Beatlesa inicijalno je zaslužan Paul McCartney. Naime, McCartneyju je zbog velikog broja kazni za prebrzu vožnju vozačka dozvola oduzeta na godinu dana. Zbog toga je koristio vozače, a jednom prilikom na putu do doma Johna Lennona McCartney je s vozačem započeo razgovor I pitao ga kako je, na što mu je vozač odgovorio “Oh working hard, working eight days a week.” McCartney je utrčao u kuću i brzo zapisao savršen naslov, a slavni dvojac u sljedećih sat vremena završio je s pisanjem cijele pjesme.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni