Specijal

PREMIJERA: Ivan Ivanković -

PREMIJERA: Ivan Ivanković - "Srce za ljubav"

Ivan Ivanković kantautor je, pjevač i gitarist. Odrastao je u malom mjestu Orlovac Zdenački u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji.

Sa svojih devet godina počinje svirati gitaru, a pred kraj srednje škole glazba mu postaje prioritet te Ivan odlučuje napraviti iskorak kao profesionalni glazbenik. Godine 2010. seli u Zagreb i prijavljuje se na gitarističko natjecanje „Master 2010“ na kojemu sudjeluju gitaristi iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Hrvatske.... Nakon što je osvojio prvo mjesto, širi se glas o Ivanu kao vrsnom mladom glazbeniku pa ubrzo dolaze i ponude za ozbiljnije angažmane. Već u 24. Godini života iza sebe ima impresivan broj odsviranih velikih koncerata (arene, dvorane i stadioni u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, BiH, Švicarskoj, Australiji, Kanadi, itd). U razdoblju od 2014.g. do 2017.g. snima i tri samostalna albuma za inozemno tržište u hard rock žanru na engleskom jeziku, a uz angažmane sa raznim izvođačima Ivan aktivno svira i sa svojim bendom po klubovima diljem Hrvatske i šire.

Krajem 2018. godine posvećuje se samostalnoj karijeri i za izdavača Croatia Records objavljuje prvi singl pod nazivom ''Srce za ljubav'', za koji potpisuje glazbu, tekst i aranžman. Riječ je o snažnoj baladi koja vrlo jasno oslikava Ivanov stil i prikazuje njegove kantautorske, pjevačke i sviračke kvalitete. Ne skriva da su mu uzor jedan od najvećih hrvatski rock bendova Opća Opasnost s kojima njeguje prijateljske odnose i koji mu pružaju podršku u ostvarenju glazbenog sna.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni