Specijal

Osmica: Najveći hitovi koji stižu na 14. INmusic festival

Osmica: Najveći hitovi koji stižu na 14. INmusic festival

Ususret 14. izdanju INmusic festivala, prebrali smo osam najvećih hitova od osam najboljih izvođača koji će nam ove godine svirati uživo na zagrebačkom Jarunu, i apsolutno nas oduševiti.

8. Frank Turner - "The Road"
Ovaj izuzetni engleski kantautor već je pokazao što može na INmusicu i to 2014. godine. “The Road” je singl koji je najzaslužniji za njegovo penjanje na top ljestvice 2009. godine kada je od malog izvođača postao predgrupa velikim imenima kao što su Green Day i putem njega je ostvario brojne nove fanove.

7. LP - “Lost On You”
Ova nezaustavljiva američka kantautorica svijet je osvojila hitom "Lost On You", a iako na INmusic dolazi na krilima novog albuma, vjerujemo kako će baš ova pjesma najviše odjekivati iz grla publike.

6. The Hives - "Tick Tick Boom"
Eksplozivan hit iz 2009. čiji tekst “Tick tick tick tick tick tick tick...boom!” će zasigurno gromoglasno odjekivati iz brojnih grla dok će ovi švedski rockeri vladati pozornicom.

5. Johnny Marr - "Easy Money"
On je Johnny “Fucking” Marr, bivši gitarist megapopularnih The Smiths, koji je i nakon njihovog razilaska ostvario impresivnu samostalnu karijeru. Njegov nastup na INmusicu bit će drugo gostovanje u Zagrebu, a vjerujemo kako će “Easy Money” rasplesati cijelu publiku INmusica.

4. Foals - "Exits"
“Exits” je hit s aktualnog (duplog) albuma ovih engleskih rockera, a najzaslužniji je za novi udar na top ljestvice. Radiofoničan i energičan hit koji ima izraziti potencijal za ponijeti publiku na ljetnim festivalima. Vjerujemo kako će ova pjesma prštati od energije na INmusicu.

3. Garbage - "I Think I'm Paranoid"
Lagana melodija i zavodnički vokal Shirley Manson rasplesat će zasigurno brojnu publiku koja je u 90’tima odrasla na ovom bendu, a ovaj hit vladat će publikom na ovogodišnjem INmusicu.

2. Suede - "Beautiful Ones"
Suede je u svojoj skoro tridesetogodišnjoj karijeri ostvario impresivan utisak na rock scenu i nositelji su brojnih hitova. Ovdje smo izdvojili njihov hit iz 1996.,“Beautiful Ones” koje je svojom vedrom melodijom i razigranim tekstom osvojio brojne fanove.

1. The Cure - "Friday I'm In Love"
Realno, da li postoji odrasla osoba u zapadnom svijetu koja nije čula ovu pjesmu? Pjesma ima samo na službenom bendovskom YouTube kanalu preko 57 milijuna pregleda, a kada bi se izbrojali ostali kanali i brojne live verzije ta brojka bi se minimalno utrostručila. Ovo je jedan od najvećih rock hitova modernih vremena, a kada će ta pjesma svirati, Zagreb će se oriti.

BONUS HIT: Garbage - "Only Happy When it Rains"
Iako se iskreno nadamo da će nas ove godine kiša zaobići na INmusicu, ukoliko će padati tijekom izvedbe ovog hita biti će to doživljaj koji će se prepričavati godinama.

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."