Specijal

Maja otkriva: bejbe

Maja otkriva: bejbe

La-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la, u glavi će vam nakon prvog slušanja ostati pjesma ta. bejbe s prvom pjesmom "odlazim" objavila je svoj dolazak na glazbenu scenu i instantno oduševila.

Uz zarazan refren ove atmosferične r'n'b/pop pjesme ćete zaplesati, istovremeno se zasigurno pronaći u stihovima, jer, svatko se barem jednom u životu našao u ovoj situaciji, komplikaciji ljubavnog trokuta. Sa čvrstim stavom, na prijelomnom trenutku, koji daje dozu optimizma i osnaženja duha, uz jedan glazbeno ležeran i neizmjerno pitak vajb. Na ovu bi pjesmu, osim publike, koja će ju definitivno prihvatiti i imati na repeatu dulje vrijeme, trebali pažnju obratiti i radijski urednici u čiji bi se eter savršeno uklopila. bejbe ima veliki potencijal, a jako se dobro snalazi i u stvaranju na engleskom jeziku, što je dokazala drugom objavljenom pjesmom "moretime.". S blagim prizvukom soula, nevjerojatno je uhu ugodna, emocija u glasu je jasna i upečatljiva, dopire direktno do slušatelja iz svake otpjevane note. 

 

 

Veliki potencijal tako se krije iza kantautorice umjetničkog imena bejbe, pravog imena Lucija, inače studentice grafičkog dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Uz glazbenu umjetnost privlači je i ona vizualna, a do sada je svoje pjesme spojila s isječcima iz animirane serije Adventure Time. Stoga bismo uskoro od ove talentirane umjetnice mogli očekivati i mnogobrojna kreativna rješenja vizualizacije zvuka, što bi također možda mogao postati njen zaštitni znak. 

Glazbom se bavi čitav život, posebice pjevanjem, dok za uzore navodi Lanu Del Rey, SZA, The Weeknda, Andersona .Paaka, Tylera, The Creatora te od domaćih Senidah ili Nipplepeople, između ostalih. Ovaj je spoj itekako očit u zvuku, izvrsna je predstavnica svoje generacije koja samostalno kreira glazbu i plasira ju u javnost na jako dobroj razini kvalitete koja će se zasigurno kroz vrijeme unapređivati. Glazbu, miks i master potpisuje nye.47.

 

Inspiraciju pronalazim u svakom glazbenom žanru i sama ideja slobode da možeš napraviti pjesmu iz ničega i stvoriti nešto osobno i unikatno, to podijeliti drugima i dobiti super reakcije. Nekako je motivirajuće i već sada u startu jedva čekam nastaviti dalje radi dobre podrške koju sam dobila. - izjavila je bejbe, ogromni potencijal domaće glazbene scene.

S velikim nestrpljenjem iščekujemo svaki njen sljedeći glazbeni korak, a do tada uživajte u pjesmama "odlazim" i "moretime."