Specijal

Hit do hita - pjesme po kojima ćemo pamtiti 2019.

Hit do hita - pjesme po kojima ćemo pamtiti 2019.

Koje smo pjesme najviše slušali u godini na izmaku? Koji su to hitovi po kojima ćemo pamtiti 2019.? Odabrali smo domaći best-of i donosimo ga u nastavku.

Let 3 feat. Vuco feat. El Combo - “Golub Vaso”

Godina je započela jednom vrlo zanimljivom suradnjom. Poznati po spajanju nespojivog i jedinstvenom umjetničkom izričaju, Let 3 su udružili snage s Vucom i lansirali „Goluba Vasu“. Janje je žrtvovano.

 

Urban & 4 - “Iskra”

Radi se o jednoj od najkvalitetnijih pjesama objavljenih u 2019. Prepoznatljiva Urbanova poetičnost i gradacija snažnih emocija oduševila je široku publiku te tako dodatno potvrdila moć njegove nepresušne umjetničke inspiracije, koja se nastavila objavom pjesme „Div“ u prosincu.

 

J.R. August - “Crucify Me”

Premda su vjerni pratitelji J.R. Augusta ovu pjesmu imali priliku čuti uživo i ranije na nekim od njegovih nastupa, ove je godine dobila službeno video izdanje i plasman na tržište koje na istu nikako nije ostalo ravnodušno. Stvar koja slušatelju sjeda na prvu dok jedinstveni glazbeni izričaj J.R. Augusta izdvaja njegov rad iz mnoštva.

 

Brkovi - “Hoću da mi dijete sluša narodnjake”

Rođeni kontroverzni, nastavili su uzlaznu putanju uspjeha lako pamtljivih stihova te u primjesu punk-folk-wellness-spa žanra dodali malo metala. Hit je stvoren.

 

Vojko V - “Moja lipa”

Nakon što je u potpunosti izdominirao 2018. godinom, sve su oči bile uprte u ono što će Vojko sljedeće lansirati u javnost. Nije razočarao, jer, iskrenost i jednostavnost u glazbi je uvijek dobitna kombinacija.

 

Krankšvester feat. Mrle - “Ženu varam”

Mrle je u 2019. postao jedan od predvodnika viralnog sadržaja u regionu, a Krankšvester su predstavili zaokret u glazbenom izričaju.

 

Z++ - “Kabriolet”

"Lova nije sreća neke kažu ali seru, jel bi rađe plakala u Yugu il Porscheu?" - Z++ se pojavio i izdominirao.

 

Porto Morto feat. Darko Rundek - “Hodaj”

Nemoguće je da da uz ovu pjesmu niste barem jednom zaplesali. Zarazan elektro pop uz dodatak Darka Rundeka učinio je Porto Morto jednim od najuspješnijih glazbenih projekata godine.

 

Kandžija - “Seljak”

Nakon uspjeha „Magične butre“, Kandžija je zakucao najavu novog albuma objavom pjesme „Seljak“ s kojom su se mnogi poistovjetili...

 

Overflow – „Dim“

Trostruki povratak kultnog Overflowa – tri pjesme, tri koncerta, jedna večer. No, u trilogiji se posebno izdvojila pjesma „Dim“ koja je predstavila njihov novi početak, novu, zreliju i ozbiljniju fazu koju jedva čekamo čuti uživo na albumu i cjelovečernjem koncertu.

 

Detmeć - “Caracosa”

Direktni i žestoki – Detmećov album prvijenac obiluje društveno angažiranim tekstovima, a jedna od najžešćih stvari je „Caracosa“ koju smo ove godine slušali na repeatu.

 

M.O.R.T. - “Standing Runinng”

Skupili su pare i sada bježe u svijet – M.O.R.T. je predstavio prvi album na engleskom jeziku i ugodno iznenadio kvalitetom. Pjesma „Standing Running“

 

Nika Turković - “U mraku”

Najava ozbiljne samostalne karijere mlada Nika Turković odradila je plasmanom pjesme „U mraku“ koja je osvojila radijski eter. Pop pjesma kakvu je scena zaslužila.