Specijal

Ferragosto JAM - kako je sve počelo?

Ferragosto JAM - kako je sve počelo?

Dvanaesto izdanje Ferragosto JAM-a je pred nama. Krem de la krem regionalne glazbe okupit će se od 1. do 5. kolovoza na dobro poznatoj lokaciji Orahovačkog jezera. No kako je sve počelo?

Sve je počeo prije dvanaest godina, kada je grupica prijatelja organizirala veliki tulum uz roštilj na istom mjestu. Želja za dobrom zabavom bila je odlična motivacija za proširenje priče u društveno značajan događaj koji je na početku okupljao mlade iz okolice Orahovice, u kojoj se tada rijetko što takve vrste događalo, a sada se na istom mjestu okupljaju tisuće ljubitelja dobre glazbe, hedonistički nastrojenih, uživajući usret ljetnih vrućina.

Na samim počecima nije bilo pametnih telefona kojima bi svatko zabilježio najzanimljivije trenutke, bilo je do doba Myspacea i sličnih začetaka internetskog života, a fokus je bio na društveni kontakt i višednevno uživanje uz najluđe koncerte.

Slično je i danas, jer je do signala na jezeru poprilično teško doći, stoga se ekipa vraća korijenima - ljudskom kontaktu, razgovoru i uživanju u koncertima bez manijakalnog snimanja za društvene mreže. 

U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih raritetnih snimaka koji nas odvode na same početke ovog dinamičnog festivala.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni