Nag-radne

Nagradna igra: Don Antonio u Tvornici

Nagradna igra: Don Antonio u Tvornici

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbnih producenata i gitarista nove talijanske scene. Nastupiti će sa svojim novim projektom Don Antonio 07.ožujka 2018. godine u klubu Tvornica Kulture. Na Sound Reportu dijelimo 3x2 upada, a kako do njih, saznajte u nastavku!

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je:
1. "Lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste.
2. U inbox na Facebooku nam pošaljite poruku sadržaja "Don Antonio"
3. Ostavite nam u poruci svoje puno ime i prezime
4. Podijelite ovaj članak (javno vidljivo / public post) na svom Facebook zidu.

Nagradna igra traje do srijede, 07.03. u 16 h nakon čega ćemo ćemo ovdje objaviti imena dobitnika

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene koji uspješno kombinira sjever i jug, blues i jazz atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku glazbu i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri surađivao je, kako u studiju tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Richard Buckner, Dan Stuart, Hugo Race Fatalists, Terry Lee Hale, Alejandro Escovedo, JD Foster, David Hidalgo, Jim Keltner, Marc Ribot i mnogim drugim. U travnju prošle godine, njegovo samostalno debitantsko ostvarenje ugledalo je svijetlo dana.

"Don Antonio" je nova avantura za Gramentierija, nova ploča, novi bend, novi koncept. Album snimljen na Siciliji, konačno finaliziran u Romagni, veselo maše i ide u susret moru, ostavljajući kontinent iza svojih ramena i upućujući posljednji pogled Italiji i Europi. Poziva na ples koji uklapa raznovrsne tipove folklora. Boji mediteranski identitet na način da je istovremeno sladak i gorak, romantičan i nemilosrdan, blizak i dalek. Zvuk suvremene Italije uokviren je u grubi okvir. Neprekidna evolucija geografije koja gubi svoju tradicionalnu ravnotežu ujedno stvarajući nove, paradoksalne i pomiješane. Na ploči se nalaze romantične melodije koje odišu aromom juga, suze koje izaziva blues, jadranski duhovi, filmski pejzaži, kreveti od cvijeća, lučki brodovi, misteriozni likovi i elegantne žene. Ljubav i bol putovanja, pronalaženja i odlaska.

Nakon trijumfalne europske turneje sa Alejandrom Escovedo i komponiranja muzike za filmove, kazalište, televiziju, reklame i balet, Antonio se vraća na scenu zakazujući niz novih koncerata po Europi.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se kupiti u sustavu Entrio po pretprodajnoj cijeni od 30kn. Cijena ulaznica na dan koncerta iznositi će 50kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni