Koncerti

Za dobar osjećaj biram kids from the sky na Zmajevu

photo: kids from the sky, credit: Vedran Vlahović /Vektor Media

Za dobar osjećaj biram kids from the sky na Zmajevu

Ljetna koncertna sezona ozbiljno se zakuhala i sudeći po velikoj posjećenosti kulturnih zbivanja u Zagrebu čini se da zagrepčanima ne smetaju niti kiša niti ljetne vrućine kada na užarenim gradskim pozornicama imaju priliku vidjeti vrhunske izvođače.

Jučerašnje otvaranje Zmajeva – festivala craft piva i muzike bilo je savršeno odredište za druženje i uživanje poslije posla, a privuklo je i veliki broj mladih s obzirom da je upad bio besplatan.

Ova popularna zagrebačka craft pivovara već tradicionalno slavi rođendan na livadi ispred svojeg pogona, a ove godine su za 11. obljetnicu slavlje odlučili produžiti na dva žanrovski vrlo različita dana. Mlađu ekipu očito je privukao i sinoćnji izbor bendova odabranih baš prema njihovom ukusu, a ja ću se osvrnuti na dvojac čiju glazbu koji već neko vrijeme vrlo rado pratim. kids from the sky nerijetko imate priliku čuti na radio postajama, a otkako su prošle godine izbacili odlični hit Znamo Malo i održali fenomenalni nastup na Lift festivalu u Tvornici, sa sigurnošću mogu tvrditi da je njihov put do zvijezda definitivno na uzlaznoj putanji. Sinoć su uz malo zakašnjenje započeli svoj nastup pred vječito sramežljivom publikom, no opušteni Teo nas je vrlo brzo oraspoložio i pozvao da se približimo pozornici, što smo rado svi prihvatili.

ZMAJ-201 

Njihove starije svari većinom su na engleskom jeziku i tako su otvorili sa Yellow Paradise, a iznenadila sam brojem ljudi koji su uglas pjevali. Uslijedila je nova Ulica 22 koju smo isto svi već znali pjevati iako nije prošlo niti mjesec dana od njene objave. Teo je već na Liftu uspostavio odličan odnos sa publikom, a tako je bilo i sinoć, kada je zbijao šale na vlastiti račun (da, nosim ženske naočale), izrazio zadovoljstvo što neki znaju sve riječi svih pjesama i pristojno se zahvalivši organizatorima na pozivu, iako je dogovor bio da će nastupiti drugi po redu, a ne prvi (ali sve ok). U publici se našao i transparent ZNAMO MALO, a na pozornicu je Teo ponosno pozvao i mladu obožavateljicu i ganuto pokazao svima njen crtež čiji bi radni naslov mogao glasiti: „Dečki u oblacima“.

kids from the sky s lakoćom su uspjeli stvoriti feel-good ozračje za sve posjetitelje – velike i male, a njihov opušten stav, sjajne pjesme i sposobnost povezivanja sa publikom pravo su bogatstvo na glazbenoj sceni. 

ZMAJ-167 


Nakon njih, nastupili su još Luzeri, Khan i Krankšvester no nakon ovako odličnog nastupa oni su mi zvučali malo prenabrijano (i previše auto-tuneano) za moj ukus pa sam se povukla u pozadinu pjevušeći „Ne brinu mene sve te stvari ja želim samo dobar osjećaj“.