Koncerti

Six Pack u Vintageu - trostruko slavlje za trostruki užitak

photo: Six Pack, credit: Patricija Flikač

Six Pack u Vintageu - trostruko slavlje za trostruki užitak

Rado viđeni gosti iz Smederevske Palanke napunili su sinoć Vintage Industrial Bar gdje su stari (i nekolicina mladih) pankera i pankerica ispucali bunt u gotovo dvosatnom poganju, ispijanju piva i pušenju jeftinih cigara.

Zadnji koncert u Vintageu održali su prije godinu dana i razvalili, a ovaj put pankera je bilo dvostruko više, kako i priliči trostrukom slavlju koje smo te večeri obilježili. Naime, već i vrapci na grani znaju da Vintage slavi rođendan sa stilom, a ove godine serijom koncerata gdje su nastupili Rotten Sound, Warfuck, Partibrejkersi, The Strange i već spomenuti, kako sam Miki kaže, matori pankeri iz Smederevske Palanke. Drugi rođendan je naravno 30-godišnjica postojanja benda (u koju ulazimo 2024. godine) tako da kapa dolje za taj poduhvat. I treće slavlje, koje je pokupilo i najveći pljesak prisutnih - je činjenica da je Miki - eto, postao tata prije mjesec dana. Da mu nije lako moglo se malo primijetiti kad nam je priopćio da će ovaj put više svirati, a manje zbijati šale, jer ipak nije spavao cijeli protekli mjesec. Ali kako je vrijeme odmicalo, a atmosfera se neizbježno zagrijala do usijanja, Miki je prilično živnuo i nije si mogao pomoći a da ne popriča s nama, onako ljudski, o svemu i svačemu pa i polemizirati o tome je li život gori u Hrvatskoj ili Srbiji. 

DSC01517

Nisu puno kasnili s početkom, mislim da su na pozornicu stali nešto prije 22 sata, a otvorili su jako i naravno - sa Olovkama izlomljena srca. Nije nam bilo teško pripomoći u pjevanju starih hitova, najviše se orilo na Anđelu, Crvene makove i 2 minuta straha, a uvijek mi je milo oko srca vidjeti taj pogo na pivom polivenom podu, s gdje kojom krhotinom stakla, gdje te čim se prospeš po podu barem šest ruku diže natrag gore, a ti nastavljaš dalje divljati neokrznut i bezbrižan.

DSC01445

U publici se čuo zahtjev da izvedu Betty sa albuma Minut ćutanja, ali Miki je to odbio u svom stilu objasnivši nam da to nisu svirali ni onda kad je pjesma nastala (2000-te), tako da ga je publika do kraja uglavnom zezala s povremenim povicima Betty! Betty! ne odustavši od svoje glazbene želje. I tako, zaključivši da nigdje nije gore nego u Srbiji, da večeras definitivno nećemo čuti Betty, čestitavši rođendane, obljetnice i novi život, pogavši se do mile volje, zadovoljni nastavljamo dalje - u noć. m/