Koncerti

J.R. August u Vintageu uspješno predstavio jedno od najboljih izdanja godine

J.R. August u Vintageu uspješno predstavio jedno od najboljih izdanja godine

"Dangerous Waters", jedno je od najboljih ovogodišnjih diskografskih izdanja. Ono obilježava ozbiljan korak naprijed u karijeri, ljubiteljima glazbe već dobro poznatog J.R. Augusta, koji je sada spreman da osvoji širu publiku, i to onu inozemnu.

No, prije toga je osvojio Vintage Industrial Bar, gdje je do posljednjeg mjesta ispunio koncertni prostor, što, u posljednje vrijeme, rijetko polazi za rukom i velikanima domaće glazbe. 

foto: J.R. August, credit: Ivan Peček

Ova mu pozornica nikako nije strana, već mu je nekoliko puta pošlo za rukom da odradi koncerte koji će se prepričavati danima nakon. I bilo da je na pozornici sam, sa zborom ili samo bendom, J.R. August centralna je persona koja karakterno neopisivo mnogo odskače od trenutnih standarda, uz jedinstveni, pomalo mesijanski pristup koji mu je i omogućio da ispliva na površinu mutnih i opasnih voda između domaćeg undergrounda i mainstreama.

Stoga je napravio vrhunski proizvod, pravo glazbeno remek-djelo dotjerano do savršenstva - ležerno i atmosferično, na trenutke hitoidno i to na svjetskoj razini. Glazbena je to raskoš koja ipak, na prvu loptu, pripada pozornicama kao što je ona Lisinskog, no jednom kada su se glazbenici našli na pozornici Vintage Industrial Bara, bilo je jasno zašto je klupska atmosfera još uvijek prigodna za njih.

foto: J.R. August, credit: Ivan Peček

Vrhunska brass sekcija i prepoznatljiva boja vokala ono je što nosi ovaj nastup i njegova su najveća prednost. Problem je zbor, koji se na trenutke izgubio u silini energije, koja, premda atmosferična, nosi u sebi određenu jačinu koju je potrebno pratiti. Djelovali su sramežljivo i slabašno, nisu uspjeli držati korak za J.R. Augustom i ostatkom ekipe na pozornici koji su odradili posao na visokoj razini kvalitete. Struktura koncertnog programa bila je jako dobra kombinacija novog materijala i starih uspješnica čime je zaokružio vlastitu glazbeno-umjetničku priču, jedinstvenu na ovim prostorima.

foto: J.R. August, credit: Ivan Peček

Njegovi utjecaji sa svjetske scene su očiti, no uspijeva uspješno formirati vlastiti karakter koji je dovoljno zanimljiv da drži pažnju slušatelja, odnosno gledatelja, tijekom cijele večeri. Njegova su djela poprilično zahtjevna u smislu emotivnog prenošenja te je tanka granica između izuzetno uzbudljivog i izuzetno dosadnog, no, on s se s velikom lakoćom prirodno uspijeva zadržati u prvoj kategoriji, a sada mu je potrebna ekipa koja će u potpunosti moći držati korak s njim.

foto: J.R. August, credit: Ivan Peček

J.R. August jedna je od najzanimljivijih priča 2019. Koja će zasigurno nastaviti uzlaznu putanju stoga, ako do sada niste, svakako istražite rad ovog zanimljivog umjetnika.

 

Galeriju fotografija s koncerta možete pogledati OVDJE.