Koncerti

Good Vibrations u duhu Dimebaga Darella

Good Vibrations u duhu Dimebaga Darella

U ugodno popunjenom Vintage Industrial Baru sinoć je započela proslava njihovog 3. rođendana, a usput i obilježavanje godišnjice smrti velikog Dimebag Darella. U sklopu Good Vibrations programa nastupili su Strength (Pantera tribute), Svoystvo i Ashes of Eternity.

Probijanje leda pripalo je mladom bandu Ashes Of Eternity. Momci se sami klasificiraju kao melodic death, no sam zvuk je ponešto kompleksniji. Njihov "Demo of eternity" nosi dašak stare švedske death metal garde sa solidnim vokalom koji varira između screama i growla. Kroz autorski materijal i pokoji cover pred zagrijanom publikom su ostavili dobar dojam, te zaradili pokojeg novog fana.

Ashes of EternityAshes of Eternity by Julien Duval Photography

Nešto prije 22h mjesto su prepustili Svoystvu. Što reći za njih? Imaju odličan EP "A memory of a human being" koji vjerna publika sad već i te kako dobro poznaje, pa većinu pjesama uskače s vokalom. Iza sebe imaju popriličan broj nastupa, tehnički su potkovani i posao odrađuju kako i priliči - energično i točno. Kroz izvrstan set su prošli za čas, a za kraju su nas počastili coverom pjesme C.A.N.C.E.R od Architectsa i  time zaokružili odličan nastup. Ukratko da, bilo je dobro.

SvoystvoSvoystvo by Julien Duval Photography

Posljednji band večeri Strength slovi za jednog od boljih tribute bandova, a mislim da je rijetko tko ostao razočaran njihovim nastupom. Vintage se ispunio brojnim fanovima legendarnog banda, a servirani hitovi kroz teške riffove i odličan vokal raspametio je veći dio dvorane, uključujući hc fanove Pantere, nasumične ekipe i ljude koji nisu imali pametnijeg posla u srijedu navečer.  Vokal Ivan Smud, bassist Adrian Jug, gitarist Ivan Havidić i bubnjar Dragi Ilić iza sebe imaju popriličan broj nastupa kroz razne druge bandove i projekte, no izgleda da im Strenght najbolje leži. Energija na stageu je bila fenomenalna,  a publika je to prepoznala i uzvratila traženjem bisa. Reklo bi se da je počast uistinu odana.

Strength - Pantera tributeStrength - Pantera tribute by Julien Duval Photography