Koncerti

Punkeri popunili Vintage i  napravili feštu na Good Vibrationsu

Punkeri popunili Vintage i napravili feštu na Good Vibrationsu

Sezona peta, epizoda šesta Good Vibrationsa pripremila je veselo razbijanje monotonije radnog tjedna. U glavnim ulogama su ovaj put bili Krešo i Kisele Kiše uz potporu Biciklića i B.T.K.-a. Koncert je počeo relativno rano s obzirom da je sredina tjedna u pitanju, no unatoč tome, Vintage se od samog otvaranja vrata lijepo punio što je zagarantiralo dobru i pozitivnu atmosferu.

Prvi su po satnici nastupali B.T.K. Oni su novaci na našoj sceni, ali su svakako bend koji treba poslušati. Odlično prihvaćeni od publike prije nisu imali problema s dovođenjem publike što se dogodilo i sinoć. Iako su koncert otvorili pred ako dvadesetak ljudi, zatvorili su svoj dio nastupa pred popriličnim brojem okupljenih, što u prostoru za svirku, što u prostoru kompletnog Vintagea. B.T.K. su pokazali što znaju, sviraju jako dobar, dinamičan i agresivan oi punk, a na pozornici se moglo vidjeti kako se njihov karizmatičan i glasan vokal Marin uživio u svirku te je time, rekla bih, itekako potaknuo publiku na obavezno naguravanje i poganje ispred pozornice. Najviše pozornosti publike je privukla obrada pjesme "Jedi, jedi, jedi još!" Zagrebačkih mališana, ali i autorske pjesme benda kao što su "Boli te kurac" i "Pijan i uzrujan" nisu prošle neopaženo. Pozdravili su se s publikom kao što su i krenuli, po satnici, a prije samog silaska s pozornice su počastili publiku jednom "Kvartovskom".

Sredina svirke je pripala jednom neuobičajenom joj! punk bendu po imenu Biciklić. Ne znam kako bih opisala žanr ovog benda, ali svakako ću reći da su glasni i agresivni, a tekstovi su im najčešće besmisleni ili barem onakvi da se zapitaš što si upravo čuo. Ali Biciklić očito poznaje formulu kako to funkcionira jer sviraju od 2012., a do sad nisam bila na njihovom koncertu na kojem nije bilo barem malo kaotično. Dobar dio njihove publike je bio prisutan samo na njihovoj svirci, a za ovu priliku su pripremili malo starih, malo novih, malo poznatih, malo manje poznatih. Izdali su nedavno novi album pa su ovu priliku iskoristili da predstave i svoje najnovije uratke kao što su "Osam", "Pola viski pola droga" i "Sompompir 3". No, ne bi to bio Biciklić da nisu odsvirali hitove kao što su "Sakoman", "Hrpa", "Betmen" i "Drek". U prostoru ispred, ali i na pozornici se odvijao kao. Pred kraj su odsvirali i one pjesme koje traju "Konj" i "Sve pijano i drogirano", a uz pozdrave su prepustili pozornicu zadnjem bendu večeri.

Glavni akteri i posljednji ove večeri bili su Krešo i Kisele Kiše koji su uspjeli rasplesati Vintage u minimalnom vremenskom roku. Aktivni su od 2009., imaju tri albuma, a ovom prilikom su promovirali onaj zadnji, ovogodišnji "U potrazi za bijelim zecom". Veseli, otkačeni i u tajicama su otvorili koncert konfetima i zaraznim zvukovima trube i trombona. Njihova glazba je energična, vesela i tjera na gibanje i ples. Iako se publika većinom naguravala i pogala ispred pozornice, oni mirniji su sa strane uživali u plesnim ritmovima. Vokal Krešo se cijelo vrijeme šalio s publikom, a atmosfera je bila pozitivna svake sekunde njihove svirke. Odsvirali su skoro pa cijeli novi album te bih rekla da je sama promocija prošla više nego odlično jer se nije osjetila ona vječna razlika između novih i starih pjesama benda koju sam doživjela pa rekla bih na svim promocijama do sad. Od tih "starijih hitova" svoje mjesto na setlisti su pronašle pjesme "Inače", "Lako je biti", "Uvijek", "Još ti nije jasno da ti nije kasno", a izrazili su veliku simpatiju prema "onom koji pjeva cesaricu". Nije prošlo ni bez Miše Kovača koji je bio prisutan kroz pjesmu "Ja nemam više razloga da živim". Za kraj su ostavili mix novih i starih pa su ubacili "Ona je on" i "Još ti nije kasno". Naravno da je nakon završetka regularnog djela koncerta publika navela bend da se vrati, a za uzvrat su dobili poprilično dugačak bis u kojem su odsvirali samo one najživlje kao što su "Dubo", "Jebanje", poznate "Rakiju" i "Fadilu". Pozdravili su publiku, ali i ona njih glasnim usklicima i pljeskom. Krešo i Kisele Kiše uspjeli su rasplesati Vintage, predstaviti svoj novi uradak i držati publiku budnom, a atmosferu veselom i to sve u jednu hladnu srijedu.