Koncerti

Miach zablistala u punoj Tvornici kulture!

photo: Miach, credit: Patricija Flikač

Miach zablistala u punoj Tvornici kulture!

"Zbog vas živim svoje snove, hvala svima" rekla je Miach publici na svom prvom samostalnom koncertu u Tvornici kulture na Međunarodni dan žena. Iako je od svog prvog pojavljivanja na hrvatskoj glazbenoj sceni 2021. godine postigla značajan uspjeh, njezina skromnost i iskrenost omogućuju joj da ostane autentična usred sjaja pozornice i oduševljenja publike.

Hiljson Mandela, popularni hrvatski glazbenik nije skrivao svoje oduševljenje, rekao je: "Ovo je najbolji koncert na kojem sam bio!". Zajedno su izvodili svoj hit "NLO" iz 2022. godine, a u jednom su trenutku nestala svjetla, a na videozidu se pojavio svemirski brod te su se prividno prebacili u virtualni svijet. Takav pažljivo osmišljen detalj odveo je publiku na virtualno putovanje te pokazao inovativnost i kreativnost koncerta. Produkcija cijelog nastupa i videozid su dodali dubinu i pojačali vizualni doživljaj publike. Ne smijem zaboraviti spomenuti plesačice kojima je Miach zahvalila i podijelila s publikom priču iz privatnog života. Rekla je da je jedno vrijeme radila kao teta na recepciji u plesnom studiju te je ovim curama nekad naplaćivala članarinu, a sada dijeli pozornicu s njima.DSC07268miach-patricija-flikač

Publiku je prije dolaska Miach zagrijala mlada pjevačica pod umjetničkim imenom bejbe. Zajedno s Miach je izvela pjesmu "Vatra", koja je izbačena prošli tjedan, a već je jako popularna. Bejbe komentira: "Imala sam nekoliko nastupa do sada, ali ovo je moj prvi veći profesionalniji nastup, a suradnja s Miach na pjesmi Vatra se dogodila preko producenta Traposlavia koji je u mojoj pjesmi čuo duet te se javio Miach, a ona je pristala".

DSC07531miach-patricija-flikač

Miach se na pozornici pridružila srpska glazbenica Yymenik pa su zajedno pjevale "Tume" s njenog prošlogodišnjeg debitantskog albuma "Insomnia". Zatim je Miach otpjevala neke hitove s albuma kao što su "Rendezvous" i "Dance" na kojoj su se pridružili Baks i Peki donoseći nevjerojatnu dinamiku svojim nastupom. Osim njih, kasnije se pridružio nagrađivani reper Grše s kojim je izvodila dva hita za koja su osvojili bojne nagrade, "Led" i "Fantazija", a publika je s oduševljenjem pratila svaki pokret i ritam njihove izvedbe.

DSC07323miach-patricija-flikač

Goca R.I.P., iz grupe Kukus i Luzeri, joj se također pridružuje u pjesmi "Navike" s njegovog albuma. Miach je zahvalila svim gostima, svom producentu i dečku Lockroom-u te gitaristu i prijatelju Janu Jakovljevu s kojima je dijelila nezaboravne trenutke na pozornici. Sve u svemu, ovo je bio izvanredan nastup, a Miach je nadmašila samu sebe.