Koncerti

Mangroove -

Mangroove - "Srce" ispunilo Tvornicu kulture rijekom ugodnih emocija

Željka Veverec pojam je za senzualnost glasa, emociju, nježnost i ženstvenost. Toni Starešinić pojam je svojevrsnog glazbenog majstora, inovativca i kreativca koji je svojom glazbenom vizijom uveo mnogobrojne promjene na domaćoj glazbenoj sceni.

Zajedno su Mangroove, bend koji je sinoć ostvario veliki uspjeh nastupivši u Tvornici kulture ispunivši Veliki pogon glazbenom čarolijom isplaniranom do posljednje pojedinosti.

Mangroovefoto: Mangroove, credit: Marko Šolić

Povod je bio novi studijski album "Srce" koji od samog izlaska niže hvalospjeve kritike, a sada je dobio i službenu potvrdu zagrebačke publike koja je uživala u ugodnim melodijama zavodničkog energičnog jazza koji je prigrlio pop uz naviranje funky ritma i zaigrano decentno eksperimentiranje elektronikom.

foto: Mangroove, credit: Marko Šolić

Situacija potpuno suprotna naslovu pjesme "Ljubavi ni za lijek" - Mangroove i gosti ispunili su Tvornicu ljubavlju i bogatstvom ugodnih emocija te zakucali posebnim gostima. Remi u istoimenoj pjesmi - snažna ženska energija, različiti karakteri koji u sebi nose jednaku količinu snage. U energiju zbora Čipkice uvjerili smo se na velikom koncertu Ede Maajke u Domu sportova, a sada su čaroliju prenijele na intimniji prostor i još jednom iznenadile utjecajem čvrstih harmonija. Da bi ugođaj bio potpun, na pozornicu im se pridružila i velika brass sekcija. Instrumentalna putovanja začinila su atmosferu i zagrebli u neke dublje razine svijesti. 

foto: Mangroove, credit: Marko Šolić

"Srce" je uživo nadmašio sva očekivanja, uz jedan zreli plesni ritam koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Jer ova ekipa istinski uživa u glazbi, vlastitom umjetničkom djelovanju koje nesebično, prirodno i jednostavno prenose na publiku. Poletno kao u "Laka sam" i toplo kao u "Sanjala sam ljubav". Mangroove je vrijedan dragulj domaće glazbene scene.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni