Koncerti

Vintage Industrial Bar oživio uz The Strange

photo: The Strange, credit: Patricija Flikač

Vintage Industrial Bar oživio uz The Strange

U čarobnom spoju virtuozno izvedenog indie rocka americane i neponovljivog vokala frontmana Chrisa Eckmana, bend The Strange rasplesao je publiku. Njihov sinoćnji koncert, organiziran u čast rođendana ovog kultnog glazbenog okupljališta, nije bio samo putovanje kroz note, već i pravi magični trenutak koji je rasplamsao srce Vintage Industrial Bara.

The Strange, sastavljen od osmero talentiranih glazbenika, stupio je na binu jedan po jedan, prožimajući atmosferu svojom iznimnom ležernošću i opuštenošću. Njihov nenametljiv ulazak na scenu odavao je dojam spontanosti, stvarajući atmosferu kao da su posjetitelji upravo kročili u njihov svijet ispunjen čistom srećom i magijom. Vodili su koncert sa takvom lakoćom, kao da zapravo i ne nastupaju nego spontano pričaju svoju priču na jedan običan kišan četvrtak u Zagrebu. Stajali su na bini, ne kao izvođači, već kao pripovjedači, strastveno izražavajući svaki stih i svaku notu.

DSC01167 

Njihova glazba nije samo zvučala fenomenalno, bila je poput glasnog vika, probijajući se kroz svaku poru prostora. Osjećao se adrenalin, emocije i iskrenost njihove izvedbe. I dok su se odvijale vratolomije na gitarama i ritmovi pulsirali, dobivali smo dojam da nas The Strange ne samo zabavlja i nasmijava, već nas vodi na jedno nevjerojatno putovanje. Zadržavali su svoj mistični šarm na pozornici i nisu previše direktno komunicirali s publikom, međutim njihovi osmjesi i pogledi bili su glasni govornici. Tišina između stihova bila je ispunjena neizgovorenim porukama, a svaki osmijeh bio je pozivnica na ples jer upravo tako te poveze glazba ovog fenomenalnog benda. Njihov kontakt s publikom nije bio riječima, već emocijom. 

DSC01259 

Gospoda na trubi i saksofonu neprimjetno su se smjestila pokraj bubnjara, stvarajući svojevrsnu glazbenu tajnu koja je bila spretno otkrivena kad su počeli svoje virtuozno izvođenje. Bio je to trenutak neočekivane magije - saksofon se pojavio kao glazbena čarolija koju nisam ni primijetila dok nisam osjetila valove zvuka koji su prostrujali prostorom. Njihov tih dolazak na scenu bio je poput skrivenog aduta u njihovoj izvedbi, dodavši neočekivanu dimenziju njihovom zvuku. Bilo je nevjerojatno kako su se savršeno uklopili u ritam bubnjeva i očaravajuće povremeno divljanje gitare. Publika je doista uživala u svakom trenutku, a osmijeh koji nije silazio s lica prisutnih svjedočio je o potpunoj predanosti njihovoj glazbi. Nakon svake pjesme, odjekivali su gromoglasni pljesak i navijanje koje je bilo ne samo izraz odobravanja, već i iskrenog poštovanja prema iznimnom glazbenom doživljaju koji nam je bend pružio.

DSC01292 

Atmosfera je bila ispunjena pozitivnom energijom, a entuzijazam publike samo je rastao i rastao. Rekla bih da se izdižu iznad konvencionalnih glazbenih okvira jer stvaraju zvučni pejzaž koji podsjeća na filmsku atmosferu i kazališnu dramu. Sjedinjuju snagu rocka s filmskom dramatikom te svaki ton nosi snagu rockerskog izričaja, dok istovremeno oživljava slikovite priče.

DSC01278 

Vintage Industrial Bar dobio je totalni rokerski krik za rođendan uz The Strange! Njihova glazbena eksplozija bila je poklon koji je razvalio scenu i podigao atmosferu na novu razinu. Publika je bila u ekstazi, a čini se da ni sam bar nije shvatio koliko je baš njega The Strange učinio glazbenim rajem.