Koncerti

Whitesnake - žestoka rock euforija na Šalati

Whitesnake - žestoka rock euforija na Šalati

Legendarni Whitesnake u Zagrebu su gotovo već rezidencijalan bend, a jučerašnjom svirkom još jednom je potvrđena uzajamna ljubav koja veže Davida Coverdalea i ostatak fantastične ekipe s našom publikom.

Već fino popunjen prostor zagrebačke Šalate za hard rock njuške Whitesnake "pošteno" je zagrijala petorka iz Animal Drive. Predvođeni sjajnim Dinom Jelusićem dečki su suvremeno vladali pozornicom u maniri velikih rock zvijezda te svojim nastupom oduševili brojne okupljene. Animal Drive imaju stav, imaju stila i sviraju opako dobro te su bend čijoj se uzlaznoj putanji trenutno ne nazire kraj. Ako još uvijek niste, bacite uho na njih jer su definitivno jedan od bendova o kojem će se još puno čuti. 

U točno 21h, na pozornici još usijanoj od nastupa Animal Drivea, Whitesnake je započeo svoj žestoki rock spektakl. Bend na čelu sa živom legendom Davidom Coverdaleom nije krio oduševljenje što ponovno nastupa pred publikom koja ih naprosto obožava. Nema tu previše priče, kad Whitesnake raspali svoje rifčine pjesme se redaju jedna za drugom stvarajući atmosferu prave "prljave" rock svirke. Munjevito su se redale "Slide It In", "Love Ain't No Stranger", "Slow an' Easy", "Ain't No Love in the Heart of the City"...  David Coverdale bezvremenski je frontmen i apsolutno utjelovljenje glazbe Whitesnake. Za dvije godine, Coverdale će napuniti 70 godina, a prema njegovom scenskom nastupu prošao bi pod bar duplo mlađeg. Glas mu je i dalje na razini te u potpunosti uživa u svakoj minuti provedenoj pod svjetlima reflektora. Vrhunski glazbenici koji čine Whitesnake pokazali su svoje sviračke sposobnosti u punom gasu. Beach i Hoekstra divljim solažama i mini okršajem između istih prezentirali su nam svoje gitarističke moći, a olujnim bubnjarskim solom počastio nas je nevjerojatno dobri Tommy Aldridge. 

U obje odlične izvedbe sigurno bi se više moglo uživati kada velik dio publike ne bi "pobožno" držao svoje smartphone visoko u zraku kako bi snimili baš svaku sekundu performansa. Snimanje im se toliko svidjelo da se nastavilo i u kasnijim pjesmama od prve do posljednje sekunde pa smo imali nevjerojatnu priliku uživati u podlakticama članova publike više nego u pogledu na bend. Suludo i nepotrebno je za očekivati da se mobiteli i fotići uopće ne koriste na koncertima, ali zar nije dovoljno "okinuti" par fotki ili snimiti kratki video? Je li uopće moguće u potpunosti doživjeti atmosferu prave žestoke rock svirke kroz ekran mobitela? A kao i sa snimkama vatrometa koje nitko ne pregledava nakon što su snimljene, sumnjam da ćete više od jednom pogled baciti i na ove. Prijateljski savjet; ne budite iritantni kao turisti na Plitvicama, "odlijepite se" od mobitela na koncertima i proživite te trenutke u potpunosti. Garantiram da će vam puno više značiti ta uspomena i taj osjećaj od snimke koja će se vjerojatno naći pod nekorištenim datotekama mobitela.

No vratimo se na Whitesnake... Nakon virtuoznih solaža i nove uspješnice "Shut Up And Kiss Me", bend je regularni dio koncerta završio uz "Is This Love", "Give Me All Your Love" i apsolutnu rock himnu"Here I Go Again" koja je raspjevala cijelu Šalatu. Whitesnake se na bis vratio namamljen ovacijama publike te je krenula "Still of the Night". Žestoka, erotična i "prljava". Stvarčina koja je u potpunosti  "zapalila" publiku. Lagana kišica nije nikome smetala, štoviše dobro je došla kada je bend za samo finale odlučio vjernu publiku nagraditi klasikom Deep Purple - "Burn". "Burn" je ujedno postala i klimaks samog koncerta te smo sretni i zadovoljni ispratili hard rock legende s pozornice.

Whitesnake su mašina koja je počela "tutnjati" davne 1978. godine, a ne prestaje i dan danas. Prema reakcijama publike koja u velikim brojevima posjećuje baš svaki njihov koncert, pohodit ćemo ih dokle god će nam se vraćati.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja