Koncerti

Lika Kolorado - opravdali očekivanja u KSET-u

Lika Kolorado - opravdali očekivanja u KSET-u

Album "Smiješ zaurlat" oduševio je domaću publiku, željnu dobrog sirovog rocka s modernim prizvukom. Koncertna promocija u KSET-u izazvala je zato poveći interes, čak i veći i od očekivanog.

Lika Koloradofoto: Lika Kolorado, credit: Vilim Hlušička

Istina, KSET ne spada u veće gradske klubove i u potpunosti je moguće ga je ispuniti frendovima i rodbinom, no broj posjetitelja te je večeri ugodno je iznenadio. 

Večer je otvorena pjesmom koja ujedno otvara i album - "Gas". U priču su ušli prilično nesigurno, pomalo sramežljivo, no od prvih je taktova situacija bila jasna. Basistica Ana Jelić najjača je i najvažnija karika Like Kolorado. Njene su dionice izuzetno utjecajne i daju poseban štih pjesmama, što je očito na snimkama. Pojavom na pozornici, sva se svjetla reflektora usmjeravaju na nju, ona ih samouvjereno, ali i samozatajno, podnosi i iskorištava ih kako bi u potpunosti ispunila svoj umjetnički potencijal. Kreativan stajling dodatno doprinosi ukupnom dojmu dok je ostatak ekipe pao u drugi plan. Pa čak i pjevač, Filip Ridički, kojemu je dosta trebalo da se u potpunosti opusti i prepusti da ga gitarski riffovi usmjere na pravi put. 

Lika Koloradofoto: Lika Kolorado, credit: Vilim Hlušička

Dobro funkcioniraju kao kolektiv, a izvedbom uživo, u klupskoj atmosferi, kada je sva pažnja usmjerena samo na njihov nastup, brzo se dolazi do zaključka kako se ovdje radi o nekoliko potencijalnih velikih radijskih hitova, a ujedno i o glazbenom potencijalu članova koji bi u narednom periodu trebali biti veoma oprezni. Za debitantski album i relativno malo odsviranih koncerata ovo je i više nego dobro, no osjete se određene nesigurnosti koje bi se vrlo brzo mogle isklesati, nadam se u pozitivnom obliku. 

Lika Koloradofoto: Lika Kolorado, credit: Vilim Hlušička

Atmosfera je eskalirala izvedbom pjesme "Kralj" stihove čijeg refrena je publika otpjevala uglas s bendom, što je bila prekretna točka za bend da se potpuno oslobodi svakih osobnih predrasuda i sumnji u svoje mogućnosti.

Ekipa, dobro je, smijete zaurlati. 

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.