Koncerti

Vruća hardcore punk večer u Attacku

Vruća hardcore punk večer u Attacku

Jučer je u Attack-u održan koncert četiri benda – Deer in the Headlights, Tempest, Cloud rat i Nine Eleven. Koncert je, kao što i počinje većina koncerata preko tjedna, počeo već oko pola 10 te je bio jedan od zadnjih koncerata ovogodišnje koncertne sezone u Attack-u. Osim odličnih bendova i nepodnošljive vrućine, u Attack-u se mogla naći i distribucija mercha koja je nudila mnoštvo ploča, kazeta te majica i prišivaka bendova.

Oko pola 10  gig otvaraju Deer In The Headlights, hardcore punk iz Banja Luke te se Attack već lagano počinje puniti. Pjesme su se brzo redale jedna za drugom i gotovo bez pauze. Masni rifovi s ponekim melodičnim dijelovima, sporiji bubnjevi s puno prijelaza i vrišteći ženski vokal rezultirali su odličnim nastupom Banjalučana koji su odmah napravili dobru atmosferu za ostatak večeri. Jedina zamjerka je manjak kontakta s publikom i što je pjevačica bila cijelo vrijeme okrenuta leđima publici.
Nakon Banjalučana na stage se penju Kanađani Tempest. Oni su potegnuli iz Vancouvera i sviraju brzi i mračni hardcore punk. Na početku svirke su imali nekih problema s back vokalima, ali se to brzo sredilo. Odmah na prvoj pjesmi vokal silazi sa stagea i ostaje pjevati dolje pred publikom. Kombinacija mračnih vokala i back vokala te brzi i nabrijani bubnjevi glavne su odlike ovog benda koji je odsvirao vrhunski i napravio odličan show.
Treći bend večeri bili su Cloud Rat, grind punk iz Michigana. Ovo im je drugi koncert u Attack-u, a ovaj put su promovirali svoje novo izdanje „Qliphoth“. Osim uobičajenih gitara i bubnjeva, svoju brzu grind muziku upotpunjuju elektroničkim sample-ovima koje miksa i pušta njihov član na mixeti ili nekoj drugoj sličnoj stvarčici. Iako su ovu čudnu kombinaciju uspjeli spojiti skupa, elektronika malo slabije čula od ostalih instrumenata što je bila mana. Najbolje se mogla čuti na početku pjesama gdje je imala ulogu uvoda u pjesmu. Osim toga, odsvirali su super – brzim bubnjevima i brzim gitarama te nabrijanom dernjavom ženskog vokala upotpunili su svoj 30 minutni repertoar.
Zadnji bend večeri bio je Nine Eleven, francuski hardcoraši. Dolaze iz grada Le Mans i u Zagrebu su stali povodom njihove europske turneje. Njihov new school hardcore s melodičnim gitarskim dionicama, brzim bubnjevima i ljutom dernjavom vokala bio je dobar završetak večeri. 
Uz Tempest, bend koji je napravio najbolji show ove večeri  Nine Eleven su bili maksimalno uneseni u svoj instrument i energični u svom načinu sviranja tijekom nastupa što je išlo ruku uz ruku s energičnim vokalom. Nakon svojeg seta zahvalili su organizatorima i publici te gig, a i večer priveli kraju.