Koncerti

Deftones protutnjali Zagrebom  - metal glazba napokon na glavnoj pozornici INmusic festivala!

Deftones protutnjali Zagrebom - metal glazba napokon na glavnoj pozornici INmusic festivala!

Nakon čak šesnaest godina, nu-metal veterani Deftones vratili su se u Hrvatsku i na glavnoj pozornici INmusic festivala pred nabrijanom publikom održali dugoočekivani koncert.

Treći dan INmusic festivala posebno je obradovao fanove žestoke glazbe. Punk- rock atrakcija Gogol Bordello i vatreni dvojac Royal Blood pošteno su zagrijali Main stage za željno očekivane headlinere, nu-metal veterane iz Sacramenta – Deftones. Njihov dolazak zbog pandemije je odgađan čak dva puta, no konstelacije su se ipak posložile u našu korist i Deftonesi i zagrebačka publika napokon su dočekali ovaj željno očekivani susret.

INmusic-festival-dan-3-Ⓒ-Filip-Bušić-22-06-22-0B5A4909

Odlično raspoloženi Deftonesi predvođeni vlasnikom jednog od najprepoznatljivijih vokala metal glazbe, Chinom Morenom, bili su vidno uzbuđeni zbog nastupa, a isti sentiment je vladao i u publici. Set otvorili su s „Genesis“, pjesmom s njihovog posljednjeg studijskog albuma „Ohms“. Energični, žestoki i nabrijani, Deftonesi su rešetali od prve do zadnje stvari. Setlista – savršena! Odsvirali su gotovo sve što se odsvirati trebalo. Masni rifovi, opaki bas i nemilosrdni bubnjevi isprepleteni s Chinovim hipnotičnim vokalom i specifičnim vriskovima prodrmali su jarunsko tlo. Iako i dalje promoviraju posljednji album, prilagodili su setlistu festivalskoj publici pa su uglavnom svirali svoje najveće hitove  poput „Rocket Skates”, “Be Quiet and Drive (Far Away)”, “Tempest”, “Sextape”, “Rosemary”, “You’ve Seen the Butcher”dok je očekivano najveće oduševljenje izazvala kultna “Change (In the House of Flies)”.

INmusic-festival-dan-3-Ⓒ-Filip-Bušić-22-06-22-0B5A5223

Uz besprijekorni nastup ono što se posebno isticalo je komunikacija i interakcija China s publikom. Simpatični Moreno gotovo kroz cijelu svirku je održavao kontakt publikom, a zahvaljujući tome zaradio je i čašicu žestice i malu plišanu sovu koju je dobio na poklon iz publike. Poznato je da gotovo svi frontmeni po inerciji hvale pubiku i mjesto održavanja koncerta, ali samo na nekima se vidi iskreno oduševljenje. Možda sam u krivu, ali Chino Moreno i njegov bend izgledali su apsolutno sretno zbog jučerašnjeg nastupa i zabavljali su se svake sekunde, a ta energija je dodatno zapalila i publiku.

INmusic-festival-dan-3-Ⓒ-Filip-Bušić-22-06-22-0B5A4919

Još jedan bitan faktor vezan za jučerašnji nastup Deftonesa je činjenica da je ovo bio prvi puta da je neki metal bend nastupio kao headliner na glavnoj pozornici INmusic festivala. Bilo je žestokih ili žešćih bendova, ali baš pravi metal na svoju priliku je čekao petnaest godina. Deftonesi su bili pun pogodak, a sudeći prema reakcijama, publika je i dalje gladna grmljavine bubnjeva i shredanja gitara. Hoćemo još!

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja