Koncerti

Homage Collective + Roy Ayers = Sve

photo: Homage Collective + Roy Ayers, credit: Ana Rukavina

Homage Collective + Roy Ayers = Sve

Jazz, soul, funk i r&b glazba koju je stvorio genijalni vibrafonist Roy Ayer jučer je živjela punim plućima u Petom Kupeu.

Veliki sam fan Roya godinama  i iskreno me obradovalo što ima ‘’tu kod nas’’ entuzijasta i ljubitelja njegovog lika i djela.

Mnogi ne znaju tko je Roy Ayers, ali široj publici su njegove pjesme poznate jer su mnoge obrađene, semplirane, posuđene i sigurna sam da znate barem jednu njegovu pjesmu.

Njegova glazba je posebno atmosferična i ima prepoznatljiv zvuk koji ne možete zamijeniti za drugi a Homage Collective pod vodstvom Davora Doležala jučer su vrhunski i autentično prenijeli i dočarali tu glazbu i osjećaj.

Set je započeo s ‘’badass’’ pjesmom ‘’We live in Brooklyn, Baby’’ s Kristijanom Beluhanom na vokalima.

Nakon toga su se nizali hitovi kao ‘’Searching’’, ‘’Coffy is the colour’’, ‘’Liquid Love’’, ''Sunflowers'', ‘’Everybody Loves the Sunshine’’.

Uz Kristijana Beluhana na muškim vokalima bio je i Mario Huljev čiji se specifični glas idealno uklopio u tu puzlu od genijalnih i talentiranih glazbenika na pozornici.

Ženske dionice je pjevala turbo simpatična Maja Rivić koja je prštala od dobre volje i odličnih vokalnih mogućnosti. Royeve pjesme u njezinoj interpretaciji su bile pogođene ‘’u sridu’’.

Od glazbenika na pozornici teško je ikoga posebno izdvojiti jer su jedan za drugim bilo fenomenalni što su pokazali solo dionicama u svakoj pjesmi. Salve pljeska i oduševljenja su pratile svaku solo dionicu!

Peti Kupe je bio pun. Publika je od prvog takta bila fokusirana na koncert i maksimalno uživala.

Imala sam osjećaj da nitko nije htio da koncert završi. Koliko smo guštali u odličnoj live svirci potvrdio je i ‘’we want more’’ trenutak kada se kolektiv vratio i odsvirao sjajnu ‘’Running Away’’ s Majom, Mariom i Emilom Kirbišem na vokalu.

Što nam Homage Collective i Peti Kupe dalje spremaju jedva čekam saznati.