Koncerti

U Hali lom uz Bajagu i Instruktore

U Hali lom uz Bajagu i Instruktore

Bajaga i Instruktori i zagrebačka publika ljubavna je priča koja traje već nekoliko desetljeća. Da bi ju posebno proslavili, na Valentinovo su otvorili Halu, novu koncertnu dvoranu i očekivano po tko zna koji put, publiku podigli na vrhove prstiju.

Bajaga i Instruktori često se vraćaju svojoj prvoj ljubavi. Od njihovog prvog službenog nastupa u Kulušiću prošlo je 36 godina, a ovaj nastup zaslužio je da se upiše u knjige – naime, pripala im je čast da na Valentinovo otvore Halu, novu multimedijalnu dvoranu u Heinzelovoj ulici. Povesti Dan zaljubljenih uz Bajagu čini se kao savršen dejt,  pa ne čudi što se tražila karta više i koncert je rasprodan tjedan dana ranije.

 

foto: Hala, credit: Filip Bušić

 

U Hali prvi su zasvirali Rezerve, dečki iz Makarske čiji je prošlogodišnji album "Ravno u zamku" pokupio vrlo dobre kritike. Rezerve su pripremu publike za Bajagu i Instruktore shvatili ozbiljno i napravili dobar uvod. Svojim slatkastim i duhovitim opusom s primjesom retro rokerskog štiha s lakoćom su pridobili publiku, koja im se pridružila u pjevanju na novi singl "Srce na rukavu", koja podsjeća na neke od klasika iz Bajaginog opusa. Još jedan odličan trenutak bila je vrlo šarmantna izvedba pjesme "Madona".

 

foto: Rezerve, credit: Filip Bušić

 

"Uvijek smo radosni kad se vraćamo Zagrebe tebi", obratio se Bajaga publici i započeo koncert uz prigodnu "Još te volim". Uslijedio je klasik "S druge strane jastuka" i hitovi su se samo nastavili nizati. Bajaga tijekom cijelog nastupa nije skidao smiješak s lica, a nastup je, njegovim riječima, namijenjen za "zaljubljene, i one ostale".

 

foto: Bajaga, credit: Filip Bušić

 

Prvi highlight večeri bila je "Godine prolaze", koju je publika otpjevala uglas od riječi do riječi, a Bajaga i Instruktori prisjetili su se svog prvog nastupa koji se održao upravo u Zagrebu. Bajaga je novootvorenoj Hali poželio svu sreću i "krstio" ju izvedbom pjesme "U sali lom". Uslijedio je blok veselih pjesama, gdje se kao još jedan poseban trenutak izvrsne interakcije s publikom izdvojila "Verujem – ne verujem".

"Zmaj od Noćaja" označio je prijelaz na balade, i pokazao se kao jedna od najboljih i najemotivnijih izvedbi ove večeri. Publika je ponovno u glas otpjevala "Kad hodaš", a posebne pohvale zaslužila je majstorska izvedba "Dobro jutro, džezeri". Žika Milenković je odradio majstorski. Žika Milenković oduševio je svojim vokalnim sposobnostima na "Život je nekad siv, nekad žut".

 

foto: Bajaga, credit: Filip Bušić

 

Po dobrom starom običaju, publika je upalila svjetla i uslijedila je veličanstvena izvedba "Zažmuri",  a nezaobilazna "Tišina" zaključila je večer.

Bajaga je na bis izašao u pratnji Saše Loknera, i u akustičnoj verziji otpjevao "Od kad tebe volim" i "Ruski voz". Obje izvedbe bile su pun pogodak i svojom emotivnošću zaslužile da ih se proglasi vrhuncem večeri.

Nakon što je otkucala ponoć ostatak Instruktora se opet pridružio na pozornici. Nakon svake pjesme publika je zahtijevala još, te su uslijedile "Tamara", "Moji drugovi" i "Što ne može nitko možeš ti", a večer je konačno privela kraju simbolična "Samo nam je ljubav potrebna". Bajagi i publici za izvrsnu večer zaista nije bilo potrebno ništa više.

 

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.