Koncerti

Sinoć koncert desetljeća - Vojko V u Domu sportova

Sinoć koncert desetljeća - Vojko V u Domu sportova

Možda i nije, ali činjenica jest da su zidovi Doma sportova sinoć svjedočili nekoliko fenomena ugostivši Vojka V na prvom solističkom koncertu.

Prvi je da Vojkova publika može bez problema parirati onoj Miše Kovača, i po količini, i po načinu otpjevanih stihova. 

Drugi je da je Damir Kedžo svojim reperskim talentom zasjenio svakog repera koji se te večeri našao "u kući", ali i dokazao da je performerski na razini onog najboljeg - Skya Wikluha, kojeg, očekivano, očito opet nisu pustili preko granice. Tako je "Ceca u Parizu", uz gromoglasnu podršku publike izvedena uz asistenciju Stipe Srdele kao back vokala, jednog od vjerojatno najbeskorisnijih ljudi na pozornici te večeri. 

Vojko Vfoto: Vojko V, credit: Tomislav Bagić

Maestralni ulaz, Vojko V je Bach, DJ Vrh je dvorska luda. Barokni gospodin na pozornicu je ponosno kročio pored Toi Toi-a koji je bio glavni dio statične scenografije. Bendovi često znaju imati pomoćnu pozornicu u publici, ne bi li joj se približili. Vojko ima Toi Toi iz kojeg je izveo drugu strofu prigodne "Dump Around". 

Publika, najjednostavnije rečeno - najluđa ikad. Atmosfera niti jednog Drita iz Tvornice, pa čak ni zadnjeg koncerta Dječaka ne može se mjeriti sa sinoćnjom. Bili su to najglasniji back vokali ikad, koji su konstantno odzvanjali dvoranom pjevajući svaki stih.

foto: Vojko V, credit: Tomislav Bagić

Vojko se dobro držao, isprva vidno iznenađen kaosom koji je u tijeku, no tada se prilagodio i prepustio situaciji i kao pravi frontmen nastavio voditi program. Tehničke su poteškoće svedene na minimum, a taj minimum uz šlampavu improvizaciju na orguljama bi trebao postati njegov zaštitni znak. 

Razjarena publika glasno je pozdravljala svakog gosta. Shamso69 iz Brkova, koji za točno tjedan dana, 20. listopada, pripremaju svoj dernek na istom terenu, otpjevao je "Narodnu", pozitivno zbunjen zbog onog što vidi ispred sebe. Nitko nije očekivao ovakve razmjere kaosa. No čekao se samo jedan trenutak. Pasta Italiana. Krešo Bengalka, nije se pojavio na pozornici. Ali, došao je najveći. Najiščekivaniji. U pratnji velikog menadžera, Zvonimira Pušića, primio je huljofon i majstorski odradio svoj dio. Majstorski. Tonči H. zasigurno ovakvo što nije doživio niti na jednom koncertu Magazina, a Jole, koji je istog trenutka svirao u Ciboni, može samo sanjati o ovakvom spektaklu za narod i šire.

foto: Vojko V, credit: Tomislav Bagić

Apsolutni kaos, s jedne strane očekivani, a s druge strane u potpunosti neočekivani. Program razrađen do zadnjeg detalja uz dovoljno prostora za spontanost i improvizaciju još je jednom potvrdio Vojkovo mjesto na vrhu domaće hip hop scene. Ali, i činjenicu da se stihovima uvukao u svaku poru svakodnevnog života. Kako to? Snajper ubio. Vojko V je Bach.