Koncerti

Brkovi, Vojko, Svemirko i Sajsi nastupili na Brucošijadi ili “kad FER-ovci polude”

Brkovi, Vojko, Svemirko i Sajsi nastupili na Brucošijadi ili “kad FER-ovci polude”

Brucošijada FER-a poznata je po tradiciji najbolje studentske zabave. Ove je godine izuzetno ziheraškim line-upom još jednom dokazala da se radi o jednom izuzetno specifičnom događaju koji bi svaki student te svaki redoviti koncertni posjetitelj trebao svake godine doživjeti i preživjeti.

Situacija je prilično delikatna, budući da se ovaj tulum odvija na prostoru Fakulteta. Ovo manifestaciji daje posebnu draž, ali i jedinstvenost na ovom području dok se vrijedna ekipa volontera KSET-a svake godine pobrine da ponudi najvišu kvalitetu organizacijske razine što je moguće.

foto: Sajsi MC, credit: Marta Reljanović/Fotosekcija KSET-a

Gužva je neizbježna, a bila je podnošljiva, sve dok se Brkovi nisu popeli na glavnu pozornicu. Jednako je veliki kaos nastao na nastupu Sajsi MC koja je okupila prilično zanimljivu publiku – premda je realno za pretpostaviti da će većinu činiti djevojke, koje će znati svaku rimu, spolna raspodjela bila je 50/50. Sajsi ima jako puno muških fanova, i to ne onih koji su došli samo uživati u prizoru, već onih koji također religiozno štuju njena remek-djela. Prostor joj je otvorio Zoster koji je također okupio dovoljan broj ludih obožavatelja, dok su na glavnoj pozornici pičke vrištale za Svemirkom. Još glasnije nego inače, jer je pjevač skinuo majicu.

foto: Brkovi, credit: Lucija Lokas/Fotosekcija KSET-a

Prije Svemirkove synth ceremonije, FER je pošteno prodrmao She Loves Pablo. Prilično dobar uvod u epsko punk folk wellness spa ludilo. Brkovi su još jednom pokazali zašto se njihovi nastupi na Brucošijadi prepričavaju godinama, jer, tko je preživio – priča.

foto: Brkovi, credit: Lucija Lokas/Fotosekcija KSET-a

Dok su na Porto Morto i Koala Voice rokali svoje na drugoj pozornici, ispred glavne je nastala nesnosna gužva – šutke je bilo na sve strane, dodatno nabrijane inspirativnim govorima Shamse69 koji je stalno naglašavao deficitarnost zanimanja budućih magistara elektrotehnike. Uz posebnog gosta na violini stvar je naglo eskalirala, što je još jednom potvrdilo koliko ih se zagrebačka publika zaželjela, jer u rodnom gradu nisu nastupili od Doma sportova, 20.10.2018.

foto: DJ VRH, credit: Viktor Katalenić/Fotosekcija KSET-a

KSET-ovci su u Brucistar kinu s OK brojem zvjezdica priredili filmske projekcije, tako da je svatko mogao malo predahnuti, a i cijena Brucistar piva bila je sasvim okej.

Odlična atmosfera, izuzetno prijateljska, vladala je cijele večeri, ovo je jedna fantastična velika fešta s odličnom glazbenom pozadinom. Malo jest teže gledati nastupe, ali ako do sada kojim slučajem još uvijek niste bili – sljedeće godine svakako biste to trebali doživjeti.

foto: Vojko V, credit: Viktor Katalenić/Fotosekcija KSET-a

I preživjeti. Nadam se da su i Vojko i Vrh preživjeli.