Albumi

Ti, ja i moja mama – teško, ali sigurno uzdizanje s dna

Ti, ja i moja mama – teško, ali sigurno uzdizanje s dna

Zanimljv kolektiv okupljen pod imenom Ti, ja i moja mama javnosti je predstavio novi studijski album "Teška kao dno".

Iskrena ispovijest predvodnika domaće indie pop glazbe sada čini kompaktnu cjelinu koja je svojevrsna potvrda kvalitete relativno novijeg i istovremeno izuzetno perspektivnog benda. 

 

 

Lagani i nenametljivi, u atmosferičnu glazbu upleli su melankolične stihove s kojima se šire slušateljstvo vrlo lako može posvetiti. Album jednako dobro funkcionira i kao glazbena podloga za usputno slušanje, te, premda se generalno gledajući nailazi na određenu dozu monotonije, ona se uspješno eliminira zanimljivim detaljima, sitnim glazbenim rješenjima i čistoćom zvuka koji je dokaz pažljivog i djelomično perfekcionističkog pristupa projektu. Pozitivni nalet energije u pjesmi "Znam ja" dodatno je začinjava atmosferu, a zaključkom u stihu "Nemamo vremena za strah" daje slušatelju potrebnu dozu optimizma u grotlu crnila, no tada ponovno šokiraju pjesmom "Tata kupi pištolj" čiji stihovi nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.


 

 

Album postaje život s mnogobrojnim usponima i padovima koji sada više ne dopušta usputno slušanje. Neopterećujući synth pop poprima novu dimenziju, tešku kao dno, u punom smislu riječi. Zbog istog, možda neće biti dio radijskog etera ili osvojiti vrhove domaćih top ljestvica, ali radi se o dobrom početku gradnje dugoročnog glazbenog stvaralaštva. Mračan karakter zamršenih međuljudskih odnosa i posljedice koje nosi na unutarnje osjećaje pojedinca temeljna je nit vodilja s kojom se bori protagonist albuma. Pomalo zastrašujuć, u potpunosti surov, bez lažne patetičnosti. Nije revolucionaran, no svaki ljubitelj ovog žanra ne bi ga trebao zaobići.

 

Popis pjesama:

1. Samo da znaš

2. Moram da se skulram

3. Teška kao dno *

4. Znam ja…*

6. Tata kupi mi pištolj

7. Vrijeme *

8. Taj broj je moj broj 

9. Pjesma o smrti

10. Bacam strijele u budućnost