Albumi

Reper iz sobe ima debitantski album koji obećava

Reper iz sobe ima debitantski album koji obećava

Hrvatski Jovanotti. Najčešći je opis nove i zanimljive pojave na domaćoj glazbenoj sceni – Repera iz sobe. Društveni kroničar debitantski je album nazvao „Vanka“.

Nadasve prigodno, jer teme kojima se na istom bavi njegov su satirični osvrt na suludu svakodnevicu s kojom se susreće. Toliko jednostavne, opet kompleksne, ali na kraju izuzetno funky i zabavne.

I dok je svoju pojavu nagovijestio u điru problema nezaposlenosti i općeg lošeg stanja u društvu, iza kojeg zapravo stoji lijenost, pa nastavio s problemom opsjednutosti društvenim mrežama, album kao cjelina obađuje raznu svakodnevnu problematiku s kojom bi se šira publika lako mogla poistovijetiti.

Lagani i pitki beat u pozadini osigurava mu mogućnost dobrog i uspješnog izvođenja snimljenog materijala uživo, dok istovremeno nije ispunio veliki hitoidni potencijal, koji bi se zasigurno mogao i trebao dogoditi na sljedećem albumu kako bi dostojno mogao pozicionirati sebe na domaćoj glazbenoj sceni.

Nešto ozbiljniji Vojko, laički rečeno, iskreno progovara o različitim temama, simpatično, satirično i elokventno. Mediteranski karakter s inteligentnim verbalnim rješenjima dobar je za neobaveznu zabavu u intelektualnijem društvu, no, nije ponudio ništa previše revolucionarno i inovatino. On je odraz učmale svakodnevice, doduše sa zanimljivim trenucima.

„Da sam otkaz“, „Hoću kune“ i „Terapija“ imaju određeni šarm, premda se tijekom slušanja dobije dojam monotonije, jer naratorski karakter Repera iz sobe nema dovoljno jake i upečatljive punchlineove da bi adekvatno grunuo na sceni.

No, zbog kvalitetne produkcije svakako je zanimljivo za poslušati, premda ono najbolje od ovog Repera izgleda tek dolazi.