Albumi

Reper iz sobe ima debitantski album koji obećava

Reper iz sobe ima debitantski album koji obećava

Hrvatski Jovanotti. Najčešći je opis nove i zanimljive pojave na domaćoj glazbenoj sceni – Repera iz sobe. Društveni kroničar debitantski je album nazvao „Vanka“.

Nadasve prigodno, jer teme kojima se na istom bavi njegov su satirični osvrt na suludu svakodnevicu s kojom se susreće. Toliko jednostavne, opet kompleksne, ali na kraju izuzetno funky i zabavne.

I dok je svoju pojavu nagovijestio u điru problema nezaposlenosti i općeg lošeg stanja u društvu, iza kojeg zapravo stoji lijenost, pa nastavio s problemom opsjednutosti društvenim mrežama, album kao cjelina obađuje raznu svakodnevnu problematiku s kojom bi se šira publika lako mogla poistovijetiti.

Lagani i pitki beat u pozadini osigurava mu mogućnost dobrog i uspješnog izvođenja snimljenog materijala uživo, dok istovremeno nije ispunio veliki hitoidni potencijal, koji bi se zasigurno mogao i trebao dogoditi na sljedećem albumu kako bi dostojno mogao pozicionirati sebe na domaćoj glazbenoj sceni.

Nešto ozbiljniji Vojko, laički rečeno, iskreno progovara o različitim temama, simpatično, satirično i elokventno. Mediteranski karakter s inteligentnim verbalnim rješenjima dobar je za neobaveznu zabavu u intelektualnijem društvu, no, nije ponudio ništa previše revolucionarno i inovatino. On je odraz učmale svakodnevice, doduše sa zanimljivim trenucima.

„Da sam otkaz“, „Hoću kune“ i „Terapija“ imaju određeni šarm, premda se tijekom slušanja dobije dojam monotonije, jer naratorski karakter Repera iz sobe nema dovoljno jake i upečatljive punchlineove da bi adekvatno grunuo na sceni.

No, zbog kvalitetne produkcije svakako je zanimljivo za poslušati, premda ono najbolje od ovog Repera izgleda tek dolazi.

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report