Albumi

Prvi

Prvi "Susret" s Luce u obliku albuma

Orkestrirane ljubavne boli - najkraći je opis debitantskog albuma Luce.

Je li uistinu hrvatska Adele? To će pokazati vrijeme, premda bojom i blagom rašpom vokala neodoljivo na nju podsjeća. Luce možda prvim albumom nije izazvala revoluciju na domaćoj glazbenoj sceni, ali je hrabro zakoračila u nježnije i kvalitetnije sfere estradne umjetnosti, fokusirajući se isključivo na glazbu, što danas više i nije tako čest slučaj.

 

Glavna posebnost albuma su komorne orkestracije koje dodatno obogaćuju cjelokupan dojam slušatelja te podižu ljestvicu kvalitete debitantskog djela na višu razinu. Naravno, ovdje nema revolucionarnih i jedinstvenih trenutaka koji bi bili garancija posebnosti, no trenuci kreativne inspiracije uz prepoznatljivi vokal vraćaju vjeru u poštivanje glazbene kvalitete. 
 
Balade su u centru pozornosti, u potpunosti su preuzele priču, što i jest dobro, ali i nije. Unatoč dobroj atmosferičnosti i emotivnom naboju koji opravdava dinamičku monotoniju, snaga Lucinog glasa itekako bi se dobro mogla uklopiti i u energičnije pop pjesme s koje bi osvojile širu radijsku i koncertnu publiku.
 
Polusatna iskrena ispovijest mlade djevojke koja odlikuje popriličnom dozom ozbiljnosti i zrelosti. Za prvi "Susret" poprilično zadovoljavajuće. 

 

Popis pjesama:
1. Još i sad

2. Čežnja

3. Proći će

4. Bar još tren

5. Riječi

6. Početak

7. Vraćam se

8. Viori

9. Otkucaji

10. Distanca