Albumi

Prvi

Prvi "Susret" s Luce u obliku albuma

Orkestrirane ljubavne boli - najkraći je opis debitantskog albuma Luce.

Je li uistinu hrvatska Adele? To će pokazati vrijeme, premda bojom i blagom rašpom vokala neodoljivo na nju podsjeća. Luce možda prvim albumom nije izazvala revoluciju na domaćoj glazbenoj sceni, ali je hrabro zakoračila u nježnije i kvalitetnije sfere estradne umjetnosti, fokusirajući se isključivo na glazbu, što danas više i nije tako čest slučaj.

 

Glavna posebnost albuma su komorne orkestracije koje dodatno obogaćuju cjelokupan dojam slušatelja te podižu ljestvicu kvalitete debitantskog djela na višu razinu. Naravno, ovdje nema revolucionarnih i jedinstvenih trenutaka koji bi bili garancija posebnosti, no trenuci kreativne inspiracije uz prepoznatljivi vokal vraćaju vjeru u poštivanje glazbene kvalitete. 
 
Balade su u centru pozornosti, u potpunosti su preuzele priču, što i jest dobro, ali i nije. Unatoč dobroj atmosferičnosti i emotivnom naboju koji opravdava dinamičku monotoniju, snaga Lucinog glasa itekako bi se dobro mogla uklopiti i u energičnije pop pjesme s koje bi osvojile širu radijsku i koncertnu publiku.
 
Polusatna iskrena ispovijest mlade djevojke koja odlikuje popriličnom dozom ozbiljnosti i zrelosti. Za prvi "Susret" poprilično zadovoljavajuće. 

 

Popis pjesama:
1. Još i sad

2. Čežnja

3. Proći će

4. Bar još tren

5. Riječi

6. Početak

7. Vraćam se

8. Viori

9. Otkucaji

10. Distanca

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report