Albumi

Zaurlaj uz Liku Kolorado

Zaurlaj uz Liku Kolorado

U redu je. Smiješ sve što želiš. Pa čak i zaurlat'. Zaurlat' od sreće jer se u Hrvatskoj napokon pojavio mladi rock bend koji obećava.

Debitantsko izdanje Like Kolorado odiše perfekcionizmom umotanim u sirovost modernog rocka. Čistoća glazbenog i literarnog izričaja odraz je zrelosti njegovih članova, ali uz detalj pristupačnosti širim masama. 

Na prvo slušanje djeluje simpatično, kompaktno i odmah je jasno da se radi o stepenici više od trenutne ponude na regionalnoj sceni. Sa svakim sljedećim slušanjem, sve više udubljen u prostranstva Like Kolorada, otkrivaju se zanimljivi detalji nastali, za razliku od nekih kolega sličnog žanra, nepretenciozno i sasvim prirodno.

 

 

Slikovitost svakodnevnih životnih situacija, emocija koje slušatelj proživljava s bendom, direktni, ponekad i ironični, uvlače slušatelja u vlastiti svijet, podsjećaju na davna iskustva ili mu daju vjetar u leđa pri suočavanju sa situacijom u kojoj se trenutno nalazi. Zanimljive priče, predstavljene inteligentnom igrom riječima. 

Poseban je naglasak stavljen na fantastičnoj bas dionici koja predvodi gitarski ritam zaokružen nenametljivim bubnjevima koji povezuju čitavu priču.

 

 

Album otvoren neočekivanim preokretom u pjesmi "Gas", poletna "Sigurno" izuzetno je radiofonična, "Samuraj" donosi simpatičnu ljubavnu priču, kao i "Sanjao sam te" dok je "Sretna stvar" ironično kao stvorena za pjevanje nasmijane mase na svirkama uživo.

Ljubitelji zvuka Repetitora ili Artan Lili, ljubitelji britanskog rocka, ali i alternativne glazbe općenito, svakako bi trebali istražiti Liku Kolorado. Zaljubiti se u ovaj bend je uistinu lako, svakim novim slušanjem sve lakše i lakše. Za debitantski album i više nego odlično.

 

Popis pjesama:
1. Gas *
2. Sretna stvar *
3. Sigurno
4. Glad
5. Kralj
6. Samuraj *
7. Smiješ zaurlat *
8. Sanjao sam te
9. Jelda, jelda
10. Miris auta moje majke

* top pjesme