Albumi

Jessie Ware - Tough Love

Jessie Ware - Tough Love

Kada se Jessie Ware pojavila na glazbenim kanalima s prvim singlovima „Wildest moments“ i „Running“, uvukla se pod kožu brojnim ljubiteljima glazbe svojom nepretencioznošću i krajnjom uživljenošću pri prenošenju emocija iz svojih skladbi.

Kao i do sada, prirodno senzualna, na novom albumu Tough love ostaje svoja, ne prilagođava se komercijali i trenutačnim trendovima. Glasovno daje maksimum, emotivno se još više prepušta. Skladbe imaju elektronske elemente koji uvijek i više ističu njezin glas, stavljajući ga na pijedestal u svakoj pjesmi. Osnovu albuma Tough love čini stvoren dojam jeke Jessiena glasa. Produkcijski jak tim zasigurno je pomogao da Jessie tako dobro zvuči, ali očito je da je inspiracija u radu uzajamna, jer je Jessie u svakom pogledu sudjelovala u stvaranju ovog albuma. Koliko god se trudili, objektivno je nemoguće definirati najbolje pjesme.

Možda dva faktora ipak pomažu razdjeliti dobro od boljeg na ovom albumu. Bolje zasigurno prije "ulazi u uho", a i emocije nas uvijek vežu za pjesme koje su nam draže. Među boljima su naslovna pjesma kojom i započinje album, „Tough love“, zatim „Say you love me“ i „ Pieces“. „Say you love me“, osobno mi je najdraža, prije svega zbog gore navedenih faktora. Neki drugi, relativno objektivan razlog za privrženost ovoj pjesmi je Jessie, kao vrhunski prenositelj poruke. Pjesma je jednostavno uobličena, a emocija koja njezinu „ljubav“ (ne) ostavlja s upitnicima iznad glave žestoko je prenesena. Nimalo suptilna, daje svoje emocije, igra na sve ili ništa, vjerojatno pokušavajući  prenijeti slušatelju svoju hrabrost i činjenicu da strah u ljubavi ne vodi nikuda. Mlada glazbenica na samo dva albuma pokazala je zavidnu zrelost u pisanju, te opuštenost u stvaranju i opet dobiva posebno mjesto u srcima onih koji cijene prave glazbenike, pisce vlastitih nota i tekstova. Jessie opušta slušatelja bez obzira na ljubavne upite, sigurna u sebe i titraje elektronike koji joj obavijaju glas.

Popis pjesama:

1. Tough love*

2. You and I (forever)

3. Cruel

4. Say you love me*

5. Sweetest song

6. Kind of...Sometimes... Maybe

7. Want your feeling*

8. Pieces*

9. Keep on lying

10. Champagne kisses*

11. Desire   Deluxe edition:

12. All on you

13. Share it all*

14. The way we are

15. Midnight caller*  

* top tracks

 

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.