Intervju

Trobecove krušne peći:

Trobecove krušne peći: "Bizarnost je mentalni konstrukt"

Trobecove krušne peći u četvrtak, 12. travnja napadaju pozornicu Vintage Industrial Bara. Avangardnom smo post punk bendu iz Zagreba nam je ususret nastupu postavili nekoliko pitanja.

Posljednji put zagrebačka publika imala vas je prilike gledati i slušati u KSET- u prošle godine. S čim su se Trobeci bavili u međuvremenu?
Mišlju, rječju, djelom i pohotom. (Smišljanjem kada i gdje i zašto. Da odsviraju opet koncert. Kao manjinski dio svjetske populacije bavili smo se manipulacijom većinskog dijela iste.)

Vaš live album “Ether” naišao je na odlične kritike, a entuzijazam publike na koncertima pokazuje da ljudi definitivno žele još Trobeca. Kuha li se možda neki novi materijal?
Termička obrada materijala je u završnoj fazi i djelomično će biti prezentirana. U futuru. Prezentno.

 

 

Brojni bendovi koji su startali u isto vrijeme kao i vi raspali su se ili su nestali s radara. Osjećate li zadovoljstvo što nakon svih ovih godina i dalje aktivno svirate?
Ne, sve me boli dok sviram. Da, jer smo mi ispod radara. 

Imate jedno od upečatljivijih imena, jeste li se ikad uspjeli odmaknuti od “stigme” koju ono nosi ili smatrate da se do neke mjere kontraproduktivno odrazilo na karijeru benda?
Nikad nismo nosili stigmu, nazvali smo se po tvornici i njenog direktora stavili na plakat. 

Kako bi u tri riječi opisali glazbu Trobecovih krušnih peći nekome tko vas nikad nije čuo i kome biste ju preporučili?
Hop, hop, na jen' dva tri. Vaš sluga pokorni. Svima koji se/sebe osjećaju.

 

 

Koja je najbizarnija situacija koja vam se dogodila na svirci ili tijekom turneje?
Bizarnost je mentalni konstrukt. To ni' niš'. Kako ćemo ga prepoznat?

Nakon odličnog koncerta 2014. godine, vraćate se u Vintage. Kakva su vam očekivanja od koncerta i kakvi su planovi benda u bližoj budućnosti?
Koncertirajući ulazimo u izmjenjeno stanje svijesti i donosimo iskrenost, želje, pozdrave i čestitke dragim ljudima koji prate naš rad. Planovi su da demonstracijom svojih osobnih deformacija i devijantnim ponašanjem ostvarimo društveni probitak, a naročito materijalnu korist.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja