Intervju

Manntra:

Manntra: "Svi samo spominju naše sportaše i političke kriminalne afere, a nitko ne zna niti jednog glazbenika "

Prvi koncert ove godine pred domaćom publikom grupa Manntra održat će u petak 6.4. u zagrebačkom klubu Katran. Bio je to povod našeg razgovora s frontmenom Markom Matijevićem Sekulom.

Nakon dvije godine ponovo u Zagrebu, kakva su vaša očekivanja od koncerta?
Očekujemo da će biti stvarno dobro. Radujemo se jer je ovo do sada jedini koncert u Hrvatskoj u sklopu klupske turneje Meridiana. Vjerujem da će biti još koji koncert u Hrvatskoj do kraja godine. Nakon ovog koncerta krećemo na festivalski dio turneje. Ova godina je više na festivalima po Njemačkoj... prošla je više bila po klubovima

Kakvo je vaše mišljenje o domaćoj metal sceni?
Teško i lako pitanje. Ima talenta, ima energije makar vidim da se klinci od gitara prebacuju na nekakve trep glazbe. Ono što je bio rock nekad i metal prije par godina danas postaje neka nova generacija rapa, trapa ili što god je ona uopće.Siguran sam kad mladima dopizdi (kao što im se dubstep i drum'n'bass ispraznio poput balona) vraćat će se na rock i metal i s time će nastati novi bendovi za koje jedva čekamo čuti! I u svijetu će se dogoditi ista stvar i tad ćemo moći pričati o nekoj, ja se nadam, novoj i predobroj domaćoj sceni svih žanrova gdje postoje gitare koje nisu samo ukras.

 

 

Koliko je rada i truda potrebno za proboj na europsko tržište?
Previše. A na kraju je najbitnija sreća. Kucaš na sto vrata dok se jedna ne otvore. Samo je pitanje sreće da ona ne bude baš stota. Ok je kad se pedeseta vrata otvore.

Svirali ste s mnogo inozemnih imena, tko vas je posebno oduševio, a tko razočarao?
Još nismo naletili na bend za koje bi komentirali da su «total assholes». Stvarno svi bendovi sa kojima smo do sad dijelili stage su bili prijateljski nastrojeni prema nama. Malo smo im egzotični. Dolazimo iz neke države o kojoj ne znaju ništa o muzici... svi samo spominju naše sportaše i političke kriminalne afere, a nitko ne zna ni jednog glazbenika (ili jako, jako rijetki znaju i da više njih je ćulo za neke političke afere nego za našu glazbu) pa zato valjda ne znaju puno o nama te prilaze pažljivo. Neki nas znaju zajebavati da krademo bubrege. Valjda nas smatraju kao neku zaostalu državu istočnog bloka gdje će te noć progutati. Da još uvijek je tako...

Kako biste svojim riječima opisali album "Meridian"?
Sirov, pitak i organski.

 

 

Potvrđen je Wacken, kakve su bile reakcije kada ste saznali da ćete tamo svirati?
Znali smo za to već dugo, tako da smo samo čekali dan da može objavit tu novost

Koji biste bend željeli gledati uživo?
Ja osobno Type O Negative, ali se neće nikad dogoditi... zato Nine Inch Nails, System Of A Down, Justice itd...

Što možemo u bližoj budućnosti očekivati od Manntre?
Novi album? Svirke? Gole slike?