Intervju

TTNG:

TTNG: "Sljedeći album imat će temu znanstvene fantastike s primjesama hip hopa"

Good Vibrations je šestu sezonu otvorio u Močvari, a ovaj put se vraća s pravom poslasticom: TTNG (This Town Needs Guns). Ususret večerašnjem koncertu popričali smo s bendom.

Tko su TTNG?
Ljudi. Dolazimo s raznih krajeva svijeta. Tu i tamo se udružimo kao grupa klaunova pred ljudima koji plate za nas nastup.

Treba li vaš grad uistinu oružje?
Ne treba. To je alat za prekidanje života, a to se može dogoditi i prirodnim putem, bez pomoću vatrenog oružja.

 

 

Prvi put svirate u Zagrebu. Postoji li neko mjesto na kojem još uvijek niste svirali, a željeli biste?
Atlantida, Mars, Neverland... Island bi bio super, ali tamo još uvijek nismo dobili priliku. Imamo sreću što smo puno putovali i bili na mjestima kao Japan, SAD, Kanada i većina Europe. Radujemo se sviranju u Zagrebu, premda ni tamo nismo bili. Bilo nam je super u Rijeci kada smo svirali.

S kojim biste bendom željeli dijeliti pozornicu?
Michaelom Jacksonom - zato što je nedavno preminuo, sumnjam da je mnogo ostalo od njega, pa neće zauzimati puno prostora na bini. Make Believe - jedan od naših najdražih bendova. Imali smo sreću što smo s njima već svirali, nadamo se da će se to ponoviti. 

Što je najveća inspiracija za album "Disappointment Island"?
Mnogo stvari - mislim da nismo u to vrijeme slušali puno glazbe, tako da smo inspiraciju dobivali s raznih strana. Sada uživamo ponovo svirajući zajedno, kada vidimo rezultate našeg rada.

 

 

Imate li ideja za novi album?
Sljedeći album imat će temu znanstvene fantastike s primjesama hip hopa. Bit će o klaunovima. Nismo imali previše vremena za pisanje jer radimo i živimo u različitim gradovima. Moramo odlučiti kako provesti ograničeno slobodno vrijeme i odabrati između turneje i nove glazbe. Ove smo se godine odlučili za turneju. Sljedeću ćemo godinu pokušati napraviti nešto novo. Trenutno istražujemo povijest klaunova kako bismo si pomogli u kreativnom procesu.

Što se trenutno nalazi na vašoj playlisti?
Zapisi na Wikipediji o starim likovima McDonaldsa koje nam čita Siri. Nismo usredotočeni pretjerano na slušanje glazbe, zaposleni smo s drugim nekim stvarima. Imamo mnogo inspiracije - krademo tuđe riffove, promijenimo notu i dvije i onda to objavimo pod TTNG i pokupimo svu slavu. Kada slušamo glazbu, slušamo različite stvari... ambijentalnu, indie, pop, elektronsku, katastrofalnu, gastronomsku, astronomsku i gin tonic glazbu. 

Zašto bismo vas trebali doći vidjeti u Zagrebu? 
Dijelit ćemo nevidljivu tortu bez okusa. Big Angelo će biti tamo. Mislim da je to dovoljan razlog. 

dr.sc. Maja Trstenjak
dr.sc. Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report