Intervju

Cannabis Corpse:

Cannabis Corpse: "Volimo biti brutalni, ali u to uključiti i element humora"

U četvrtak 22.3. u Vintage Industrial Baru nemojte propustiti metal poslasticu uz američke Cannabis Corpse. Ususret koncertu popričali smo s ovim zanimljivim bendom.

Ima li dovoljno trave i headbanganja na trenutnoj europskoj turneji?
Odlično se provodimo. Koncerti dobro prolaze, odlično se provodimo upoznajući europske headbangere. Pijemo pivu i pušimo travu u Njemačkoj. Zahvalni smo svima koji dolaze na naše koncerte.

Cannibal Corpse je prilično brutalan bend, bavi se ozbiljnim temama. Kreira li Cannabis Corpse nešto sretniju death metal atmosferu?
Obožavamo Cannibal Corpse i oni su nam oduvijek bili uzor. Došli smo na ideju s Cannabis Corpseom da budemo drugačiji od ostalih death metal bendova. Volimo biti brutalni, ali u to uključiti i element humora. Istovremeno pokušavamo biti što bolji death metal bend možemo. To je naš životni izazov, biti što bolji u sviraju i brutalnosti.

 

 

Tematika marihuane popularnija je među hip hoperima nego metalcima. Bi li i metal zajednica trebala prihvatiti ovu tematiku kao inspiraciju za pjesme?
Svi metalci u Richmondu, VA, odakle i mi dolazimo cijelo vrijeme puše. Odrasli smo u društvu mnoštvu napušenih metalaca. Možda je u Europi drugačije, ali mislim da svakom odgovara malo brutalnog death metala.

U mnogim europskim je zemljama u kojima svirate marihuana ilegalna. Koju biste poruku poslali hrvatskim vlastima za legalizaciju iste?
Trava nikome ne škodi, to je način za opuštanje na kraju dana i ne bi trebala biti ilegalna. Ludo je i čudno što vlasti pokušavaju zabraniti marihuanu.

Trenutno promovirate novi album "Left Hand Pass". Što je najbolja komponenta albuma?
Imamo novog gitarista Raya Suhyja i zbog njega su nove pjesme brutalnije nego ikad! Jedva čekam da ga vidite uživo, pravi je majstor svog zanata.

Uspoređujući ga s prethodnim albumima, u čemu je glavna razlika?
Imamo drugačiji stil pisanja. Željeli smo osvježiti zvuk s novim solažama i posebnim ritmovima. Također smo surađivali s novim producentom Taylorom iz Nailsa. Album je prilično mračniji od ostalih.

 

 

Što slušate dok ste na turneji?
Mnogo old school NWOBHM kao Satan, Witchfinder General, Tigers of Pan Tang i slične. Mnogo je kvalitetnih bendova u ovom žanru koji nisu toliko poznati.

Zašto bi lokalna publika trebala posjetiti vaš koncert u Zagrebu?
Ako volite old school death metal na tragu Deicidea, Morbid Angela, Monstrocityja i Cannibal Corpsea. Zvuk death metala s Floride oduvijek je bio veliki dio metal scene i taj vam osjećaj želimo prenijeti. Također, ako volite dobru zabavu i headbanganje, svakako dođite!