Intervju

Davor Gobac:

Davor Gobac: "Da ćemo 35 godina svirat', to nisam o tome tak' daleko razmišljal'"

Trideset godina Zmaja - veliki koncertni spektakl Psihomodo popa na Šalati je pred nama. U subotu, 2. lipnja, penju se na veliku pozornicu na kojoj će proslaviti impresivan jubilej karijere i zajedno sa obožavateljima otpjevati svima dobro poznate hitove. Ususret koncertu, kontaktirali smo Davora Gopca kako bismo saznali kako teku pripreme, ali i kako se nosi sa činjenicom da je prošlo čak trideset godina od Zmaja.

Kako prihvaćate činjenicu da je već trideset godina prošlo od "Godine zmaja"?
Pa, prihvaćam kao činjenicu da je prošlo 35 godina od ''Godine zmaja''. Baš tako, dobro ste rekli.

Jednaki ste se broj godina zadržali na samom vrhu domaće rock scene. Jeste li pomišljali na takvo što kada ste započinjali karijeru?
Ako je pitanje u vezi dužine trajanja ovih 35 godina, pa nisam baš se nadal'. Mislim, bil' sam spreman na nešto dugačko, i ono, celi bend onak', ali da ćemo 35 godina svirat, to nisam o tome tak' daleko razmišljal'. Onda mi se i pet godina, ili deset, činilo jako dugo. 

 

 

Što bi poručio mladom sebi prije izlaska albuma "Godina zmaja"?
„Joj, baš si zgodan dečko, pa kaj snimaš te pizdarije?“

Čemu se vaši najstariji slušatelji, a čemu vaši najmlađi slušatelji mogu posebno radovati da će vidjeti na Šalati?
Pa publika može očekivati da ćemo svirati sve svoje najbitnije pjesme u karijeri, a svirat ćemo ih dosta. Tako da će tu biti i onih stvari iz ranijih perioda, kao i zadnjih hitova koji se vrte. Imat ćemo animacije na video wallu koje je radio isto naš prijatelj Jakša. Bit će tu celi puhački orkestar i naravno, neponovljive Napalm Djevice - New generation. I naravno, neponovljivi Lula.

 

 

Na zagrebačkom će koncertu gostovati The Miceks. Zašto ste se odlučili za ovaj bend?
Pa, za taj bend smo se odlučili zato… Kao prvo, Kraljića poznamo sto godina i to je bend iz našeg susjedstva jer mi vježbamo u Sigetu, a oni su u Utrinama ili Zapruđu i to je to, odmah kraj nas. A i to je nakon dužeg vremena konačno jedan zagrebački rock'n'roll bend koji je počeo, onak', da se zna za njega, i mislimo da to treba podržat'.

Što možemo u bližoj budućnosti očekivati od Psihomodo popa?
Pa, u buduće ćemo raditi nove pjesme. Imamo dosta demosa snimljenih koje je još Tigran sviral' i onda ćemo krenut' od tih demosa sa Tinom, našim novim bubnjarem, i valjda ćemo napisati i koju novu pjesmu.