Intervju

Tomislav Đudarić:

Tomislav Đudarić: "Clouie je igra mačke i miša"

Clouie je k'o fol ozbiljan turbo-etno bend, a začetnik mu je Tomislav Đudarić, glazbenik koji je odlučio povesti svoj osobni projekt u specifičnom smjeru. Pročitajte u nastavku zanimljive stvari koje nam je otkrio i što sprema u skorijem vremenu.

Bok Tomislave! Hajmo sa onim osobnim info – tko, što, kada i koja je tematika iza tvog projekta Clouie.
Clouie je Sve. Sve što treba bit u određenom trenutku. Clouie je alter ego. Clouie je performans projekt za dobru zabavu. Clouie je nastao početkom 2016. godine u vrijeme kada se slabo sviralo, pa eto da se još malo više svira i da se dobro zabavlja. Clouie je bio neko vrijeme na pauzi jer nije bilo potrebe za takvim angažmanom, sad je došla ta potreba. Clouie u koji god grad dolazi zove muzičare prijatelje da gostuju sa svojom nekom spikom. Clouieju je samo do zajebancije. Clouie zna nekad bit i bend. Sve po potrebi. Clouie, Clouie, Clouie. Ha – ha – ha.

Kad kažeš da je Clouie performans projekt za dobru zabavu, shvaćaš li taj osobni projekt kao nešto ozbiljnije i trenutno službeno ili je zajebancija ono što je najbitnije, a ostalo će već doći svojim putem?
Ma službeno je sve što se radi. Bilo kopanje njive ili sviranje. Bitno je kroz koji kanal se radi. Ma sve i ide svojim putem.

U posljednjih godinu dana svirao si sa Vukovićem u Svemirku i pretpostavljam da si zapostavio osobni projekt. A čujem i da te ondje više nema na mjestu gitare?
Jesam da. Bilo je jako lijepo dok je trajalo. A onda sam skužio da moram ići dalje svojim putem. Nisam ništa zapostavio, radio sam ja na svojim projektima paralelno. Nema to veze sa zapostavljanjem. Ništa ja ne zapostavljam i radim na svemu istovremeno.

Imam osjećaj da si se karakterno i autorski oslobodio otkako si svirao u Svemirku. Uspoređujući starijeg Clouiea i stvari koje si nedavno izbacio, osjeti se odskok. Jesam li u pravu?
Dap. Puno se radilo i sviramo, putovalo, a to je urodilo velikim plodom na mnogo razina. Cesta je stvarno najbolja škola!

Što se to sprema u skoroj budućnosti? Visoko si postavio ambicije i predstavio novu glazbu u buduća 3 albuma. Reci nam nešto više o tome.
Napravio sam reset na svim razinama. I sad sam spreman za peglanje dalje. Ma visoko su bile postavljene davnih dana samo nisam znao kako i na koji način doći do tih ambicija. Tisuće borbi na tisuće razina. Radim ja godinama na tim svojim pjesmicama ali nikako ih nisam na vrijeme objavljivao pa je ostalo svega i svačega što treba izbaciti van. Sad sam odlučio da ću lagano korak po korak peglati, a za to će trebat određeni broj godina. E sad hoće li se to sve ostvariti ili ne, to ćemo vidjeti. Živi bili pa vidjeli i čuli haha.

Odakle inspiracija za pjesmu "DDB (Drolje, Droga i Bog)" i možemo li na ostatku albuma očekivati sličnu tematiku? Kolika je prisutna doza ironije?
Clouie je ironičan dozla boga. Uvijek bio i uvijek će bit. Hahaha. Jebe se Clouieju za pizdarije. Samo pegla i roka. Clouie nema veze sa stvarnošću. Ta pjesma sigurno neće biti na albumu. Moram to reć. Da ne bi bilo zabune. Možda je više neću niti izvoditi. Kome se to sluša i gleda? Haha. Čak niti meni.

Jel Clouie u potpunosti solo igra ili imaš još nekoga iza projekta? Sređuješ li sam PR stvari i ostalo, ili?
Clouie je igra mačke i miša. Tko zna jel to solo igra ili nije. Čak niti ja. Clouie samo gleda i smije se. Šta će drugo.

Imaš li možda za kraj poručiti nešto za naše čitateljstvo?
Zabolila su me leđa od ozbiljnog razgovora. Idem čistit' snijeg. Vidimo se na koncertima!

Hajde Đutko, sretno!

SR
SR

Novinarka Sound Reporta