Intervju

Still Corners:

Still Corners: "Odvest ćemo vas u neko drugo vrijeme i dimenziju"

9. svibnja u klubu Boogaloo svirat će zanimljiv bend Still Corners. Pri objavi njihova zagrebačkog koncerta, publika nije mogla sakriti veliko oduševljenje, a mi smo saznali što možemo očekivati od ovog velikog događaja.

Od same najave vašeg koncerta u Zagrebu vlada veliki hajp oko događaja. Što mislite da je presudna stvar u vašoj glazbi koja je izazvala toliko zanimanje?

Tessa: Sretni smo zbog toga. Mislim da se s publikom povezujemo na emotivnoj razini tako da oni mogu prepoznati sebe u glazbi. Pišemo ono što i mi osjećamo, mislim da ako mi osjećamo da smo napravili nešto dobro i iskreno, da će fanovi to prepoznati. Donosimo svjetlo u ovaj svijet, želimo da glazba bude svjetionik.

 

Navodite filmsku glazbu kao jednu od glavnih inspiracija. Za koji biste film najradije napisali glazbuu?

Greg: Odlično pitanje. Rekao bih “Picnic at Hanging Rock” iz 1975.

 

Odakle je došla ideja o spajanju filmske glazbe i synth popa?

Tessa: Volimo gitare, surf gitare, synthove i akustičnu gitaru te pokušavamo to sve zajedno spojiti. Činilo nam se potpuno prirodno.

 

 

Iza vas su četiri albuma, kako ste se kroz godine razvijali kao glazbenici i ljudi, kroz vlastiti kreativni process?

Greg: Lakše nam je pisati sada, već to neko vrijeme radimo pa kao i s ostalim stvarima, kroz iskustvo se poboljšava. Sada imamo razumijevanja, znamo što i kako razmišljamo, skoro na telepatskoj razini. Sada slušamo puno više bendova, novih i starih. Sretni smo što smo dobili priliku posjetiti razna mjesta i upoznati mnoge ljude.

 

Što je bila glavna inspiracija aktualnog albuma “Slow Air”?

Preselili smo se u Texas kako bismo ga napravili. Željeli smo ići negdje gdje je vruće, a tamo je prilično vruće tijekom ljeta. Album je o toj vrućini, gdje je zrak toliko težak da sve usporava. Po noći se rijetko ohladi, sjediš vani uz hladnu pivu, ponekad zapuše lagani povjetarac. To je veliko prostranstvo, možeš voziti satima nikoga ne vidjeti. Pokušali smo sve to staviti na album.

 

Za nekog tko još uvijek nije upoznat s vašim radom, što biste preporučili, koju pjesmu da poslušaju?

Greg: The Message. Sumira sve što jesmo. Putovanja, užitke, ljubav i prekide.

 

 

Ako biste mogli podijeliti pozornicu s bilo kojim izvođačem, tko bi to bio?

Tessa: The Traveling Wilburys jer je to super bend u kojem rade ljudi koje obožavamo – Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison, Tom Petty, Jeff Lynne. Svi od jednom!

 

Koji je najbolji, a koji najgori savjet ili komentar kojeg ste dobili od publike?

Greg: Najbolji je onaj da smo promijenili nečiji život, a najgori je da nismo dobri kao Metallica.

 

Što zagrebačka publika može očekivati od vašeg nastupa?

Volimo intimu i atmosferičnost, ugasimo svjetla, uživamo u tami. Imamo lijepe i neobične projekcije uz miks bubnjeva, gitare i vokala. Odvest ćemo vas u neko drugo vrijeme i dimenziju.