Intervju

Jorgovani:

Jorgovani: "Dogodi se da gitarist padne s bine visoke dva metra"

"Zbogom majko odvede me kurva" orit će se u četvrtak, 8. svibnja Vintage Industrial Barom kada na pozornicu stupe Jorgovani. U pripremi je i novi album, a osim toga, željeli smo saznati i poneku anegdotu iz njihove osebujne karijere.

Koliko su rascvjetani Jorgovani ovih dana?

Jorgovani su konstantno rascvetani  365 dana u godini a najbujniji su na koncertima i u studiju kada se prave nove pesme.

 

Kada biste nekom trebali opisati tko su Jorgovani, što biste rekli? I, koju biste im pjesmu preporučili da poslušaju?

Jorgovani su mešano meso. Kada odeš u kafanu i dvoumiš se šta da naručiš da jedeš najsigurnije je da naručiš mešano meso. Tako je i sa pesmama, svaka je priča za sebe i ne liči na predhodnu ali ima sličan ukus. Da bi razumeo Jorgovane morao bi doći na koncert. Fanovi su pravac muzike nazvali Boemski Pank sto znači da nas možeš slušati na momačkoj večeri, svadbi ali i na razvodu.

 

 

Kako zvuči novi album? Kad bi se trebao naći na tržištu?

Album je u pripremi, tri singla su već objavljena a biće bar jos dva pre izlaska albuma. Nadamo se do jeseni i jedva čekamo snimanje. Pravljenje pesama je kao pravljenje dece, nikad ne znaš na šta (koga) ce ličiti i da li ćeš biti ponosan na njih.

 

Uz koje je piće nastao novi album?

Sveto trojstvo: Pivo, vino i rakija a dodao bi još i Kafetin i soda bikarbona.

 

U kojem je gradu rakija najbolja?

Rakija je dobra onoliko koliko je dobra ekipa sa kojom je piješ.

 

 

Što vas posebno inspirira ovih dana?

Putovanja na koncertima. Nekad idemo vozom, nekad autobusom a nekad kombijem. Povedemo još par drugara pa to bude kao da smo krenuli na ekskurziju bez učiteljice.

 

Podijelite s nama vašu najznačajniju, najbizarniju avanturu koja se dogodila pod utjecajem alkoholnih pića.

Uh ima ih baš mnogo. Desi se da gitarista padne sa bine visoke dva metara pa ga nema par pesama ili basistu nadjemo dan posle svirke u dvorištu ispod stola napale ga mušice i ližu ga kučići...

 

Vesele li se Jorgovani skorašnjem koncertu u Zagrebu? Što publika može očekivati?

Jako se radujemo. Nismo svirali u Zagrebu tri godine i baš smo se uzeleli. Sviraćemo kompletan repertoar i potrudićemo se da napravimo dobru žurku. Očekujemo puno znoja, dima, pozitivne energije i srce na terenu.