Intervju

My Baby:

My Baby: "...vjerojatno je to nešto u balkanskoj krvi"

Miljenici hrvatske publike My Baby nastupaju na ovogodišnjem izdanju Regius festivala. Ususret velikom headlinerskom gostovanju ovog fantastičnog benda, popričali smo o novom albumu, festivalskoj publici ali i najavili zagrebački koncert na jesen.

Ponovo ste u Hrvatskoj, ovaj put na Regius festivalu u Šibeniku. Što očekujete od nastupa?
Opisujemo glazbu kao hipnotički ples s plemenskim korijenima. To ispadne vrlo energično na nastupima uživo. Ako publika odgovori na sličan način, to bi se moglo pretvoriti u nešto poput ravea.

Nekoliko je mjeseci prošlo od vašeg posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, je li tko uspio nadmašiti energiju?
Hrvatska je uvijek bila super! Jedino nastupi na Novom Zelandu mogu se mjeriti s tom količinom energije. To je Danielsova domovina i tamo smo svake zime, kada je tamo ljeto, naravno.

 

 

Koji biste savjet dali prosječnom posjetitelju festivala?
Zabavi se, pleši, pazite jedni na druge i nemojte pretjerati s pićem. 

Koji ti je festival tebi kao posjetitelju u sjećanju kao najbolji, a koji kao najgori?
Ne sjećam se zadnji put kad smo bili na festivalu samo kao posjetitelji. Preporučio bih Glastonbury, proveli smo tamo šest dana, bilo je to puno više od samog nastupa. To postaje zajednica. Bilo je istovremeno i dobro i loše zbog same veličine festivala. To je posebno iskustvo.

Osim Regiusa, nastupate i u Zagrebu 11. studenog. Što je toliko dobro u hrvatskoj publici? 
Nama se čini da razumiju kombinaciju glazbe koju sviramo. A energija u publici... vjerojatno je to nešto u balkanskoj krvi. Stalan osjećaj koji te podiže i slavi neku vrstu slobode... to je slavljenje osobne slobode.

 

 

Novi album također ove godine izlazi, kako će zvučati?
Pokušavamo ponovno otkriti same sebe. Svaki puta, tako i s ovim albumom. To je još jedno istraživanje korijena s modernim zvukom, ovaj put inspiracija dolazi od jazza tridesetih te glazbe iz film noira kao nove elemente. Više je priče u pjesmama.

Što je glavna poruka koju ste htjeli poslati s albumom?
Ne razmišljamo o tome, ali ako slušatelj može interpretirati glazbu i iz nje izvući poruku... naravno, to je prirodno. Nedavno sam razmišljala o tome i shvatila poruku da je važno biti odgovoran tijekom svih promjena koje se događaju u životu, bile one velike ili male. Podizati svijest o tome. 

Uspoređujući s prethodnim izdanjima, koje su najveće prednosti?
Mislim da je to futurističan album. I možda najosobniji. Inspiraciju smo pronašli u prošlosti, želimo ga učiniti suvremenim djelom. Nadamo se da će na kraju ispasti kao nešto novo što vidite i čujete po prvi puta.v