Intervju

Maja Posavec:

Maja Posavec: "Htjela bih se uhvatiti u koštac s opusom Kurta Wiella"

Pored Majom Posavec je koncert u Vintage Industrial Baru na kojem će promovirati novi album „Kada ne bih imala strah“. Kako teku pripreme i što bi se dogodilo kada uistinu ne bi imala strah, ispričala nam je povodom solističkog nastupa 22. studenog.

Od čega najčešće imate strah?

Puno malih iracionalnih strahova, da neću sve stići, da ću ostati bez love, da nisam svima odgovorila na mail, da sam ostala bez glasa itd. Strahovi svakodnevice.

 

Kako bi vaš život izgledao da nemate strah?

Ja mislim da je razlika u jednoj opuštenosti koja dođe kada taj strah stavim sa strane. Lakše se diše. Sve ima više smisla. Svijet postaje prijateljsko mjesto.

 

 

Kako teku pripreme za samostalni koncert u Vintage Industrial Baru?

Osim intervjua koji upravo pišem, radim probe sa svojim bendom. Bend Hotel čine Franjo Klinar, Ivan Kapec, Vinja Marino, Damir Mihaljević i ja J. Već neko vrijeme sviramo u tom formatu i sve se bolje kužimo.

 

Koju vam je vašu pjesmu posebno drago izvoditi uživo? Zašto?

"Dok držiš me za ruku". Ne znam točno zašto, čini mi se zato što ima i nježnost i snagu. Posebno u live izvedbama to dolazi do izražaja.

 

Što vas inspirira ovih dana?

Najveća inspiracija i izazov - magloviti i sivi Zagreb. Promjena godišnjih doba je uvijek zanimljiva i romantična, a s njom i život koji se događa neprestano.

 

Osim Leonarda Cohena, pjesme kojeg autora biste željeli na isti način izvoditi?

Pa ne znam baš da li na isti način, ali svakako bi se htjela uhvatiti u koštac sa opusom Kurta Wiella. Znam da će doći i taj dan kada ću ja pjevati Weilla, u kojem aranžamanu i kako će se to dogoditi ne znam još, ali sam veliki štovatelj i ljubitelj.

 

 

Što publika može očekivati od nastupa u Vintage Industrial Baru?

Pa jedan razigrani bend, samnom kao raspjevanom pjevačicom. Sviramo cijeli album «Kada ne bih imala strah», te neke nove pjesme koje nisu na albumu. Uživam u živim svirkama, imam osjećaj da se tek tada pred publikom mogu u potpunosti izraziti kroz glazbu.

 

Osim koncerta, što još pripremate u bližoj budućnosti?

Uvijek radim na novim pjesmama. Nemam još točan datum izlaska nekog novog materijala, ali ne planiram odugovlačiti s njim.