Koncerti

House of Pablo festival u Tvornici dan prvi

House of Pablo festival u Tvornici dan prvi

Ćudljiva veljača nam, osim svoje prevrtljivosti, donosi i dozu buđenja kao naznaku da se bliži proljeće. Zagrebačka glazbena scena u koncertnom smislu se uskladila s duhom veljače, ali njihova nepresušna inspiracija nadmašuje očekivanja. Upravo novi uratci mame na koncerte što svjedoči o njihovom konstantnom radu i ljubavi spram istog. Jedan od dokaza je bio House of Pablo festival u Tvornici.

Ćudljiva veljača nam, osim svoje prevrtljivosti, donosi i dozu buđenja kao naznaku da se bliži proljeće. Zagrebačka glazbena scena u koncertnom smislu se uskladila s duhom veljače, ali njihova nepresušna inspiracija nadmašuje očekivanja. Upravo novi uratci mame na koncerte što svjedoči o njihovom konstantnom radu i ljubavi spram istog.


Straight Outta Fridge (4)

Straight Outta Fridge

Možda je i nešto sunca ovaj petak utjecalo na dobro raspoloženje u Tvornici kulture. Naime, House of Pablo festival - dan prvi od tri, započeo je oko 21:20 koncertom benda Straight outta fridge.

Na samom početku svirke bilo je lako primijetiti da ljudi dolaze zbog nastupa cijelog kolektiva jer je početna malobrojna publika tijekom večeri prerasla u veliku gomilu. Iako opuštenu i zabavljenu groovy hip hop rockom, publiku je Luka Nauković vokalnim šokom iznenadio i uspješno pripremio za nastavak večeri. Straight outta fridge ima energiju koja rezultira primjerenom dozom ugode i porastom želje za još dobre glazbe, što inače ne uspijeva većini izvođača koji nastupaju prvi.

Elephant Stalker (1)

Elephant Stalker

Elephant Stalker su zasigurno bili iznenađenje onima koji su očekivali vokalno glazbeni sastav. Osvježenje su na hrvatskoj sceni, prije svega, zbog isključivo nabrijanih instrumentalnih post rock izvedbi. Slušna hipnoza publike, uz pomoć 3 pobjesnjele gitare i bubnjeva, govori o moći instrumenata i njihovih interpretanata. Elephant stalker te baca u napete akcijske scene filma. Nakon posljednje odsvirane pjesme, uzvici  „hoćemo još“ su se začuli iz publike te su dečki morali podsjetiti na poštivanje satnice.

Izlaskom sastava Killed a Fox na binu, bilo je vidno da publika poštuje bend, kao i da s njim dijeli određenu povezanost. Chris Ian je vokalno žestok, emotivan i razbacan, što publiku intrigira i zadovoljava. Tijekom svirke Killed a Foxa, nametnuo se zaključak da je naša scena bogata kvalitetnim izvođačima vrijednim svjetskih pozornica.

Killed a Fox

Killed a Fox

Energetski kaotičan i najplesniji dio večeri donio je Muscle Tribe of Danger and Excellence. Njihove pjesme publika je jednoglasno pjevala kao da je u igri neki strani bend s deset godina iskustva na sceni. Nenadmašiv je bio i vokal Domagoj Šimek koji publiku razoružava snažnim stavom. Šimekov moćni vokal bio je pod iznimnom kontrolom, što očekujemo čuti i na drugom danu festivala, kada će predvoditi bend She loves Pablo.MTDE (4)

House of Pablo za prvi dan je napravio rock feštu iznad očekivanja. Ostaje nam svima skupa odmoriti se i strpiti do početka druge rock večeri na kojoj nas očekuju Reflex Kid, Mahatma, Malady Lane i She loves Pablo.

Tekst: Gordana Viboh
Galerija fotografija

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."