Koncerti

Nina Badrić u prepunoj Areni Zagreb – pobjeda najsnažnijih žena!

Nina Badrić u prepunoj Areni Zagreb – pobjeda najsnažnijih žena!

Svaki put hodajući hodnicima Arene Zagreb uhvati me nostalgija za nekim boljim vremenima, kada smo na tom mjestu redovito uživali u nastupima svjetskih velikana kao što su Beyonce, Lady Gaga, Rammstein, Britney Spears, Sting ili Leonard Cohen.

Deset godina nakon, ovakvih je spektakla drastično manje, gotovo da ih više niti nema, no naša je najveća dvorana danas savršen poligon za krunu karijera domaćih estradnih izvođača, savršen trenutak za test njihovih istinskih glazbeno-scenskih vrijednosti.

Premda nam takvi koncerti uglavnom nisu u primarnom interesu, sinoć je situacija ipak bila nešto drugačija, jer je glavna zvijezda večeri bila Nina Badrić.

 

foto: Nina Badrić, credit: Nikola Knežević/Music-Box.hr

 

Posao na domaćoj estradi nije nimalo lagan, raznorazni „izazovi“, umjetni osmijesi i glazbeni kompromisi imperativ su brzog uspjeha, stoga je umjetnicima kojima je zapravo stalo do glazbe uistinu teško opstati u ovakvom okruženju. Estrada danas, moglo bi se u grubo reći, zapravo niti nije glazba, to je jeftina industrija lošeg i prolaznog kiča u kojoj profitiraju pojedinci, dok su svi oni koji se trude dugoročno raditi kvalitetnu pop glazbu, u maniri velikana iz nekih prošlih desetljeća, često marginalizirani, a masovni koncerti poput ovih u Areni, njihov su nedosanjani san.

 

foto: Nina Badrić, credit: Nikola Knežević/Music-Box.hr

 

No, ponekad se upornost ipak isplati – nakon dvadeset i pet godina karijere, Nina Badrić uspjela je do posljednjeg mjesta napuniti Arenu Zagreb i pokazati koliko su njene pjesme bezvremenske, vrijedne te koliko su utkane u naše živote, pa čak i ako niste direktan slušatelj ili obožavatelj. Arena je uistinu bila ispunjena do posljednjeg mjesta, rijetko kada situacija ovako dobro izgleda. A kada se tome doda njezin besprijekoran vokal podržan najboljim produkcijskim uvjetima, tada je jasno da je ovaj koncert sada postao kruna karijere.

 

foto: Nina Badrić, credit: Nikola Knežević/Music-Box.hr

 

Vrhunac zasigurno nije, jer euforija koja je nastala za vrijeme izvedbe aktualnih hitova „Rekao si“ i „Dani i godine“ energijom je nadmašila i zasjenila sve ostale legendarne megahitove, od kojih se i setlista te večeri isključivo sastojala.

Nina je naprosto blistala, kao i njen glas, koji je uistinu vrijedan divljenja. Vokalno savršenstvo kakvo se na domaćoj sceni uistinu rijetko viđa u kombinaciji s impresivnom scenskom karizmom, pružio je posjetiteljima puna dva sata vrhunskog, kvalitetnog i zabavnog glazbenog događaj kojim je ova izvođačica zasjenila sve kolegice na domaćoj estradi.

 

foto: Nina Badrić, credit: Nikola Knežević/Music-Box.hr

 

Put zasigurno nije bio lagan, ali evo, isplatilo se, a na sam početak svog puta zagrebačku je publiku odvela uz dva zanimljiva gostovanja – ponovno okupljenu grupu Divas i Emiliju Kokić s kojom je izvela jednu od najpoznatijih pjesama cro-dancea devedesetih – „Vlak“. Zgazila je Nina i pregazila sve kao uragan, zajedno s vrhunskom instrumentalnom postavom na pozornici u kojoj su se najviše istaknula izuzetno pozitivna energija fantastično raspoloženog ženskog gudačkog kvarteta Vortex Strings. Velike pohvale i za plesače kojima je cijela Arena bila plesni podij.

Sinoćnji koncert pobjeda je snažnih žena, upornih, samouvjerenih i nezaustavljivih, onih koje ne odustaju od svojih snova, karaktera, principa ili uvjerenja bez obzira na sve. Bravo Nina!