Intervju

Upoznajte Apex

Upoznajte Apex

Apex je peteročlani groove-metalcore bend iz Zagreba osnovan 2011. godine, polako napredujući i svirajući, prvenstveno za sebe i iz gušta, 2014. godine izbacili su svoj album prvijenac nastao mješavinom njihovih prvih pjesama, onih još iz srednje škole pa do onih nastalih mjesec dana prije snimanja. U srijedu, 7.10., nastupaju u Vintage Industrial Baru uz Cold Snap i ThroaTTwisteR pa smo im se, ususret nastupu, javili i postavili par pitanja.

Pozdrav, momci. Za početak, predstavite nam Apex. Recite nam kako ste oformili bend te čime ste se bavili od 2011.
Bend se formirao u srednjoj školi, ali scenski smo aktivni od 2011. Od tad smo odrađivali svirke po Zagrebu, natjecali se na HGF-u i paralelno s time, dovršavali materijal za naš prvi album "Agrooved".

Iza sebe imate jedan album spomenuti album iz 2014. godine. Kako ste zadovoljni s albumom i reakcijom fanova na isti?
Zadovoljni smo i s albumom i s reakcijama koje su, kao i kritike, bile vrlo pozitivne.

Koji su vam planovi oko budućnosti? Ima li materijala za sljedeći album ili je u igri neka turneja, spot, nešto treće?
Počeli smo raditi na novom materijalu nedugo nakon izdavanja albuma i zasada planiramo izdati EP i spot kroz 2016. godinu. Svirke van Hrvatske jesu u planu i probat ćemo ih organizirati uz promociju novog materijala.

Kakvo je, po vašem viđenju, trenutno stanje metal scene u Hrvatskoj?  Postoji li neka organiziranost među bendovima te potpora jednih drugima?
Naša metal scena je dosta povučena, iako ima kvalitetu. Organiziranost i potpora su preslabi da bi scena razvila pun potencijal.

U srijedu svirate u sklopu Good Vibrationsa zajedno uz Cold Snap i ThroaTTwisteR. Jeste li s kojim od ta dva benda već imali prilike dijeliti pozornicu?
Pozornicu smo do sada dijelili samo s ThroaTTwisteRom u staroj postavi te se veselimo što ponovno s njima dijelimo pozornicu, a znatiželjni smo kako će se snaći s novim članovima. Posebno smo uzbuđeni što ćemo moći po prvi puta zasvirati s Cold Snapom.

Koji vam je najdraži, a koji najmrži nastup koji ste do sada odradili i zašto?
Na zimu ove godine, svirali smo tijekom jakog nevremena koje nam je sve otežavalo, obeshrabrilo je i dosta ljudi da uopće izađu iz toplih domova podržati bendove, a time malo i nas. S druge strane, jedan od ljepših nastupa bio nam je u Karlovcu s bendovima Kryn i Absortick, organizacija i odaziv gostiju bili su iznenađujući.

Srdačan pozdrav i vidimo se u srijedu u Vintage Industrialu!
Pozdrav mami i tati i svima u studiju i režiji!

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."