Intervju

Laka:

Laka: "Prvi put smo u Saxu i nadamo se razdraganosti i veselju"

Miljenik zagrebačke i općenito hrvatske publike Elvir Laković Laka skrenuo je pažnju na sebe hitom „Pokušaj“ s kojim je 2008. predstavljao BiH na Eurosong, a od onda je postao sinonim za nepresušnu energiju, upečatljiv smisao za humor i scenske nastupe koje baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ususret koncertu koji će se održati u subotu, 30. rujna u zagrebačkom klubu Sax!, popričali smo s ovim zanimljivim umjetnikom.

Kako teku pripreme za skorašnji zagrebački koncert?
Kao i obično trčim i vježbam pjevanje svaki dan, bend vježba u Makarskoj a sestra radi i nema vremena za  pripreme ali sreća da trči maraton pa je uvijek u formi. Prvi put smo u Saxu i nadamo se razdraganosti i veselju.

Koja priča stoji iza vaše promotivne fotografije na sijenu?
Na spotu za pjesmu "Životinje" snimali smo na farmi krava gdje je bilo puno sijena pa smo uz spot uradili te fotografije prirodnog ambijenta. Inače sam pobornik prirodnosti i životinja.

Laka

Zadnji ste put nastupili u Zagrebu na Valentinovo. Koliko je važno (je li uopće važno) biti zaljubljen i slaviti ljubav?
Ljubav je u svakom čovjeku svakako tako da se i ne mora slaviti. Neko ima ljubav prema životu, neko prema novcu, neko prema vlasti, neko prema destrukciji a neko ljubav prema ljubavi. Kao što to pjesma reče, čovjek nije postao u moru nego od ljubavi. Dakle, svakako je ljubav tu.

Skoro je deset godina prošlo od vašeg nastupa na Euroviziji koji se još uvijek pamti. Biste li ponovili ovo iskustvo?
Mislim da nećemo imati više tu priliku ili ako ova jadna država stane opet na neke klimave noge pa nas pošalje na Euroviziju. Sestra je rekla da neće tako da ću morati sam.

Tko je Malokrvna?
Malokrvna je jer nije debela, u obrazima nije rumena i mentalno nije uravnotežena. Takodjer plaši je starenje, sikiracija joj podstiče varenje ali društveni doprinos bi da napravi.

Možemo li uskoro očekivati i izlazak albuma?
Imamo već dvije pjesme spremne pa eto još osam pjesama i album. Za to vrijeme bi da ponudimo album fotografija iz Makarske.