Intervju

Kryn je spreman za svirku u Vintage Industrial Baru - otkrili su nam što vas očekuje

Kryn je spreman za svirku u Vintage Industrial Baru - otkrili su nam što vas očekuje

Riječki metal bend Kryn jedan je od najkvalitetnijih primjera ovog žanra na domaćoj glazbenoj sceni. Novim singlom "Risset" najavili su i osvajanje inozemnog tržišta, no prije toga ćemo ih gledati uživo u Vintage Industrial Baru, u srijedu, 4. prosinca. Ususret koncertu, pjevač Karlo nam je otkrio smjer u kojem bend u budućnosti planira ići te zanimljive detalje o njihovom kreativnom procesu.

Kryn is back! Je li realno danas raditi metal glazbu isključivo za domaće tržište, ili je za opstanak nužno pucati na inozemno?

Naravno da je realno, sve ovisi kakve su ambicije i ciljevi individualnog benda, ali ako bend ima ambicija svirati vani I pokušati pridobiti svačije uši svojom mjuzom I po mogućnosti da bend bude primarni izvor financija s kojim se može živjeti kao s nekim drugim normalnim poslom, potrebno je jako puno toga i “domaće tržište” je u toj priči najmanji problem.

    

Koje biste bendova s domaće metal scene izdvojili kao najbolje?

Svatko u bendu ima različite ukuse, ali neka imena za koja se svi možemo složiti i koja su trenutno u akciji su Animal Drive, Arises, Old Night, Alen Brentini… ima puno bendova s potencijalom kod nas!

 

 

Što je inspiriralo novu pjesmu „Risset“?

Težak period kroz koji sam prolazio prije nekoliko godina. Pjesma oslikava um i razmišljanja osobe koja je zasuta strahom i boli te usko gravitira prema rubu razumnosti i potpunog beznađa.

 

Je li u pripremi i novi studijski album? Ako da, što možemo očekivati od ovog izdanja?

Albumi su u pripremi stalno I zauvijek! Novog materijala ima puno. U planu nam je prvenstveno izbacivati singlove i popratni sadržaj i tako održavati kontinuitet. Od novog materijala možete očekivati žestok i prepoznatljiv Kryn zvuk, aranžmanski “zreliji” i usudio bih se reći, emotivniji.

 

Kako izgleda vaš kreativni proces nastajanja novih pjesama?

Na svakakve moguće načine. Lakše bismo opisali subatomsku kompoziciju svemira nego objasnili ovaj proces. Sve krene od neke ideje ili riffa i na to se gradi dalje. Generalno to kreće s riffom na gitari ili nekom melodijom koja inspirira riff i ritam sekciju. Ideje se sagledavaju sa svih mogućih strana i o tome se filozofira 200 godina. Kada sve poprimi nekakav završni kostur, aranžman se dotjeruje do najsitnijih detalja pa se i o tome filozofira još nekih 100 godina. Vokalne dionice se finaliziraju pri kraju, iako se cijelo vrijeme i na njih obraća pažnja, a kada se završne verzije snimaju u studiju uvijek se uspije ubaciti još koji kreativni detalj!

 

 

Gdje biste i s kim biste željeli svirati, a još uvijek niste?

Želimo dijeliti pozornicu sa svim velikim imenima od Iron Maidena do Post Malonea bilo na festivalima ili turnejama.

 

Što možemo očekivati od vas u srijedu u Vintage Industrial Baru?

Energičan, iskren i žestok nastup! Nismo dugo svirali u Vintageu i Zagrebu, jako se veselimo svirci. Pored “Risset” imat ćete priliku čuti i još dvije nove pjesme i kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe da tu našu energiju prenesemo na publiku i da i ovaj put to bude metal večer za pamćenje!